Élő dobossal vág neki a fesztiválszezonnak az Agavoid
május 18, 2017

A 2015-ben alakult Agavoid zenekar különleges hangzásvilágával a hazai kísérleti elektronikus színtér egyik üde színfoltja. Megalakulásuk óta töretlen sikernek örvendhetnek: a dreampop-os dallamok azonnal belopták magukat a szívünkbe, a 2015 októberében megjelent első kislemezük után a Kikeltetőben a döntőig jutottak, majd a 2016-os év stúdiózásait és klubkoncertjeit követően tavaly júniusban megjelent debütáló albumuk CĀSUS címmel.

Az eredetileg három tagból álló formáció az idei nyári koncertszezont egy különleges újítással kezdi meg: két éves fennállásuk óta először lépnek színpadra élő dobkísérettel, nevezetesen a Bozo zenekarból ismert Vincenzo Pellecchiaval kiegészülve, aki csatlakozik hozzájuk állandó tagként.

Bár az eredeti koncepció is jól működött a zenéjükben, idővel mégis igényük adódott egy negyedik tag bevonására a ritmusszekció teljességéhez.

„Nagyon élvezem a ritmusgyártást produceri szinten, mert összhangzásában különlegesebb érzelmeket tudok vele előhozni, viszont élőben nem volt mindig örömteli egy korábbi énem programozására játszani. Már egy éve játszottunk trióként közösen, de közben éreztük, hogy sokkal nagyobb szabadságot adhatna, ha egy negyedik fej gondolná oda a ritmikákat.”

– mesélte az előzményeket Huszár Kristóf, az Agavoid basszusgitárosa és producere.

A dobos személyén való hosszas töprengés után végül Vincenzo talált rá a zenekarra, akivel már az első próbák során működött a kémia. Vincenzo az akusztikus dobfelszerelés mellett elektromos dobokat is használni fog a koncerteken, így a jellegzetesen steril hangzású elektro-lüktetés sem marad el. Ez a hibrid megoldás nyújt majd egyfajta átmenetet a régi és az új felállás hangzásvilága között.

„Már most érződik a változás, egy másik ember gondolatai és lüktetése kihat a mi lüktetésünkre is. Nagyon várjuk, hogy új ötleteken is együtt dolgozhassunk kvartettként. Szerencsére nem lesz nehéz dolgunk az eddigi jamelésekből kiindulva, már alakul a közös hang.”

A zenekar az utóbbi időszakot az összerázódásnak és a koncert setup kialakításának szentelte, amelynek gyümölcsét első kézből május 19-én hallgathatjátok meg az esztergomi Kaleidoszkóp Házban, a belépés ingyenes és erősen ajánlott. Budapesten legközelebb a Kolorádó fesztiválon csíphetitek el újdonsült felállásában a formációt.

Fotó: Komróczki Dia