Pasztelesen melankólikus elektropop Budapestről
október 22, 2015

Egyből felkaptuk a fejünket az AGAVOID-ra, miután jelentkeztek a második Kikeltetőre. Amikor válogattuk a zenekarokat, nem volt kérdés a helyük a legjobb 12-ben, és talán elárulhatom, hogy többen az egyik legnagyobb esélyesnek tartjuk őket a versenyben.

A három tagból álló banda paszteles kísérleti elektro-popot játszik, eddig két számuk jelent meg egy single formájában, a Pluto Sound gondozásában. Az énekesnő, Puskás Dalma Tamara hangja néhol picit erőltetettnek tűnik, néhol viszont csodálatos, földöntúli magasságokba emelkedik. A ‘Tamper’ című számmal jelentkeztek a tehetségkutatónkra, melyet úgy jellemeztek, hogy „a sehonnan sehova tartás”. Ennél kicsit valóban mozgalmasabb a második, ‘Ignore’, de mindkettőre igaz, hogy a dob témák pszichedelikusan pattogósak, a gitár csak helyenként, hangulatadó elemként simul az összképbe, és „az élő basszus csinálja meg a dalt”.

Ha azt nézzük, hogy egy néhány hónapja létező formációról van szó, igazán izgalmas és ígéretes a bemutatkozás. Kíváncsi vagyok, hogy szólal meg ez az egész élőben, és nagyon várnék mihamarabb egy klippet, vagy más vizuális kiteljesülést.

A banda továbbjutott a Kikeltető első elődöntőjébe, így október 31-én fellépnek a Müsziben!