Elegáns sessionvideóval érkezik Agata Angilella új dala
szeptember 4, 2020

Agata Angilella előző, nálunk megjelent dalában magyarul énekelt kölcsönkért, de soha vissza nem adott tárgyakról, most viszont alkalmi együttesével egy régóta érő angol dalt tesz közkinccsé, melyet nálunk hallhattok először.

Prömier tehát ez a mai – hiszen a videóanyagból sugárzó eleganciát meglovagolva nevezhetjük akár így is ezt a friss megjelenést, melyben egy csapat fiú és lány felkapta a legszebb ruháját, bevonultak a Főfotóba, ahol egy csapat dzsesszistaként eljátszottak egy slágert.

Kicsit az jutott eszembe róla, mint amikor először vittek a szüleim egy Erik Sumo Band koncertre, amit egyszerre éreztem popnak és undergroundnak, dzsessznek és alternatívnak. Valami ilyesmi tehát Agata új dala, a ‘Look Around’ is:

„Igaz, hogy az “Örökkölcsön” megjelenése után azt terveztem, hogy minél több magyar nyelvű dallal állok a közönség elé, de a ‘Look Around’ egy nagy kivétel! Ugyanis ezt a dalt körülbelül másfél éve írtam és már akkor is azt terveztem, hogy nagy durranás lesz. Most jutottam el odáig, hogy ezt meg tudtam valósítani és borzasztóan örülök neki, hogy ennyit vártam ezzel! Hiszen nem elég, hogy eszméletlenül tehetséges emberekkel dolgozhattam akiket nagyon szeretek, de az, hogy ennyien játszották a dalt, amit írtam, azzal egy gyerekkori álmom valósult meg” 

– mesélte nekünk a dal születéséről Agata.

Agata Angilella dalszerzői és énekesi tevékenységén túl a hangszerelésért egyébként kiváló dzsesszdobos kollegánk, Kun Bálint felelt – ezt támasztotta meg metastabil bőgőjátékával Jónás Attila, melyet Kalmár Botond zongoraszólója tett még gonoszabbá. Csányi Mihály gitárosként segédkezett a dalban, a rezesbandát pedig Gáll Barnabás, Iványi Máté, Kovács Tomka és Rákos Julcsi alkották.

A hang felvételéért, keveréséért és mastereléséért Altsach Balázs felelt, a videót pedig a fantasztikus Komróczki Dia készítette.

  • A szerzeményt élőben legközelebb szeptember 8-án, a KisPrésházban hallgathatja meg minden kedves érdeklődő, aki ezekben a vészterhes időkben is képes látni szépet ebben a világban, szeptember 24-én pedig teljes zenekaros debütálás a Toldiban!