Valahogy így kell hangmintázni, gyerekek!
október 26, 2017

AA LOCX, vagy polgári nevén Asztalos Alex egyszer lejött hozzám a Vittulába, és nagyon fura dolgokat mutatott, mármint furcsa zenéket. Akkori beszélgetésünk alkalmával vált világossá, hogy ez a kerek szemüveges, megjelenésében kiköpött berlini díszpolgár gyerek olyan zenék gyártásával kacérkodik a Blokkban, amikre érdemes odafigyelni.

„Az iPhone hangfelvételekből, analóg zajokból és hangokból álló rövid loopokat rendezgetve készítek elektronikus tánczenét.”

Engem elsősorban azzal vett meg, hogy elektronikus zenét nem nagyon tudok otthon hallgatni, viszont ambient hangmintákból összerakott etűdöket bármely napszakban szívesen bontok ki a fülemmel. Így van ez a Kikeltetőre nevezett, több mint egy éve publikált dalával, az ‘All Across The Blessed Land’ építkezős, tömör, pszichotrip-szerű álomhangzásával is. A trekk erőssége, hogy a szcénára jellemző nyolc perces húzások itt feleakkora számhosszúsággal is működnek, sőt így is tobzódunk az izgalmas megoldásokban, mint például a vége felé belépő gyermekdal alapra ráhúzott – feltehetőleg a Windows előugró ablakainak hangjából komponált – jazzy versenyzongora szólócska.

„A trekket még előző nyár elején csináltam. Angliában dolgoztam, hiányzott az otthonom és sok 1 fontos bakelitet vettem. Azok között volt egy keresztény gyerekdalokkal teli. Tetszett a vibe, amit a szám generált, úgy éreztem, a nosztalgikus, berlini videó aláfestéssel együtt jól hatnak.” – meséli a számról Alex.

Jelenleg jó kezekben, Pécsen tanul elektronikus zenész és médiaművész szakon, és a Huszár Kristóf alapította Pluto Sound gondozásában jelent meg első lemeze is idén ősszel. Tehát minden szempontból ígéretes, elveszni nehezen tudó projektről van szó.