A világ egyik legnagyobb jazz fesztiválján lép fel a Jazzbois
június 5, 2024

Az 1967-es indulása óta olyan világsztárok álltak a Montreux Fesztivál színpadán, mint Miles Davis, a Led Zeppelin, Queen, Dawid Bowie vagy Johny Cash, az idei évben pedig a Jazzbois mellett többek között Sting, Lenny Kravitz és a Kraftwerk nevével bővül a már egyébként is hosszú lista.

Bár a fesztivál versenyprogramján léptek már fel magyar előadók, mint Szabó Gábor, vagy a Benkó Dixieland, a hivatalos programban még nem szerepelt magyar zenekar idáig. Július 9-én a svájci közönség ismerhet meg egy szeletet a magyar zenekarból, ősszel pedig kéthetes, 14 állomásos európai turnéra indulnak, amit november 15-én az Akváriumban zárnak a makrohang zenekar társaságában, akikkel már a blogon is sokszor foglalkoztunk.

Ahogy azt az After műsorában is elmondták, a zenekar egyre több embert érdekel külföldön: az elmúlt időszakban online havonta átlagosan egymillió alkalommal streamelik őket, ennek csupán 2%-a érkezik Magyarországról.

 „A külföldi koncerteken látjuk, hogy egészen szürreális elérése van a zenénknek. Londonban, Amsterdamban, Párizsban és Varsóban is teltházas koncertünk volt, és nem a kinti magyarok jöttek el, hanem külföldi rajongók. Most sokat megyünk külföldre, megnézzük, meddig lehet ezt feljebb tornászni”

– mondta Sági Viktor

Az új dátumok mellett új albumot is ígértek a srácok, ami a tervek szerint szeptember elején érkezik. A bandát legközelebb Egerben, a Kalákával közösen lehet majd elkapni, esemény erre!

Fotó: Valami Hektor