A teljesség felé

Cikk

január 23, 2015

Madácsi Dávid

218

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Új száma ‘A teljesség felé’ apropóján egy hangulatos pofonegyszerű videóval rukkolt elő Szabó Benedek és a Galaxisok!


Idén tavasszal jelenteti meg második nagylemezét Szabó Benedek és a Galaxisok, A legszebb éveink címmel. Erről hallható az első új szám, amihez készült ez a frappáns klip.
A dal az önmagukat és vágyaikat a nagyvárosi éjszakában kergető késő huszonévesek mindennapjainak keserédes lenyomata. A számhoz készült utazós-borozós klipet Rusek rendezte, aki korábban a Gustave Tiger-nek és a Piresian Beach-nek is készített videókat.

Szabó Benedek már a 2013-ban megjelent Kapuzárási Piknik című szólólemezével bebizonyította, hogy a húszas évei derekán járó korosztály érzelmeinek, vágyainak és félelmeinek hiteles krónikása. Akkor a lemezt több zenei oldalon is az év egyik legjobb kiadványának választották. A zenekar az új dal mellett Mészáros Anna által készített album borítóját és számlistáját is közzétette.

szabobenedek

Számlista:

1. a teljesség felé
2. így kezdem el
3. egyetleneim
4. gubancok
5. négyeshatos
6. felkelek, elmegyek boltba
7. nem múlik el
8. magánbeszélgetések 2
9. haver
10. philip morris blue

PLAYLISTEK