A legjobb csíkszeredai pszichedelikus surf-punk banda
november 8, 2015

Pszichedelikába fogni egyre nehezebb, és egyre kevésbé érdekes. Mostanra ez lett a divat, az underground feljön a felszínre és a Tame Impala ugyanolyan headliner, mint Lily Allen. Viszont, hogyha sikerül mellé adni valami pluszt, vagy egy új perspektívába helyezni, akkor még mindig tud ütni.

A The Nobody Elses pontosan egy ilyen banda. Saját bevallásuk szerint ők az egyedüli pszichedelikus surf-punk zenekar Csíkszeredában. A 2013-ban duóként indult formáció később formálódott hármassá, mikor Marschal Roland és Fodor Dávid az elektronikusabb alapokat félretéve igazi dobost talált Makai Edina személyében.

Az alapvetően pszichedelikus vonal erősen megspékeli az a blues-os beütés, ami miatt érettebb, és sokkal inkább rétegzene az egész. Az instrumentális zenébe egy-két számban vokált is bevonnak, de nem ez a fő erősségük.

https://soundcloud.com/heobodylses/lose-me

Habár ez nem elsősorban bulizós koncertzene, remélem senkit nem téveszt majd meg élőben: ezek a srácok nagyon profik, és kifejezetten minőségi amit csinálnak. Véleményem szerint van keresni valójuk az itteni zenei életben is (ha már Csíkszeredában egyeduralkodók), remélem ezt majd ti is így gondoljátok. Tekintsétek meg őket élőben, a Kikeltető második elődöntőjén!