Bájos szakítós számmal harangozza be új albumát Temesi Blanka
szeptember 20, 2024

A Kikeltetőben feltűnt Temesi Blanka vidám hangulatú, de mégis szomorú dalaival, és könnyed, bájos stílusával lopta be magát mindannyiunk szívébe, ott interjút is készítettünk vele, amit ITT olvashattok. Most a klubestes fellépésén közönségkedvenccé vált dalával érkezik, hülyegyerek címmel, ami ismét Blanka boldog-szomorú dalainak sorát erősíti.

A hülyegyerek az első megjelenés Blanka új albumáról, mely az Ebből baj lesz! címet viseli majd. A lemez az énekesnő szülinapján, október 28-án fog megjelenni és egy szakítás különböző fázisait fogja megjeleníteni a dalokon keresztül.

“A hülyegyerek az egyik utolsó dal lesz az albumról, a lezárás fele közelít már a történet. Itt még szét vagy esve, de már haladsz önmagad felé, és távolodsz el a másiktól. Inkább önmagadra fókuszálsz, lefoglalod magad, még ha nem is a legjobb módszerekkel, de valahol legbelül még szétszed a tudat, hogy nem lesz még egy ilyen ember az életedben, mint aki összetörte a szívedet. “Utánad mindenki csak szerencsétlen hülyegyerek” – vagyis hiába próbálkozol nyitni mások felé, senki sem adja meg azt az intenzitást, azt a kalandot, amit tapasztaltál, ezért inkább nem is törődsz az egész szerelem-témával egyátalán.” – meséli nekünk Blanka.

A hülyegyerek hangzásában maga is gyerekes, játékos, amelyre az alapban folyamatosan hallható “nintendo-hangok” erősítenek rá, mindez pedig Zdosek Ádám producer munkáját dicséri, aki szinte az elejétől a dal alkotói folyamatának része volt.

Ez a hülyegyerek bájos kaotikussága az egész albumot jellemzi majd, hiszen Blanka célja volt, hogy bár egy fájdalmas folyamatot mutat be a dalain keresztül, mégis megőrizze a képességét arra, hogy utólag csak nevessen az egészen:

“Utólag visszanézve csak nevetni lehet, mennyire meg tud viselni egy-egy visszautasítás, de én nem bánom, hogy megírtam ezeket a dalokat, mert így legalább nem ment a semmibe a sok érzelmem. Lett értelme annak, hogy szerelmes voltam, még ha nem is úgy, ahogy vágytam volna rá.”

Kíváncsian várjuk, hogy az album megjelenésével még inkább betekintést nyerhessünk Blanka kedves-szomorkás zenei világába, és nyomon követhessük lelki-érzelmi folyamatait a dalain keresztül.