A Moszkva tér hangulatát idézi meg a Körút új klipje
július 12, 2024

Budapestre gondolván bizonyára a többségnek van legalább egy a Nagykörúthoz köthető emléke. Legalábbis erre alapoz a Körút nevet viselő projekt, mely klasszikus hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évekből származó magyar filmeket megidézve jelenít meg dalokat. Legutóbb július 4-én a szóbeli érettségik utolsó napját követően, az 1989-be elrepítő Moszkva tér című film (rendezte: Török Ferenc) képkockáit válogatták egy csokorba.

A filmhez kapcsolódóan egy Presser Gábor – Sztevanovity Dusán dal került feldolgozásra, az eredetileg Katona Klári előadásában ismert ’Miért ne?’. Genser András projektjében a szám Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana zenekar énekesnője hangján csendül fel, akit a trailerben Szabó Simon (a filmben Rojál karakterét alakította), mellett láthatunk egy tűz piros Ladában énekelni.

„Nem gondolkoztam feldolgozásban, a dal és a klip szerkezete már kész volt, amikor váratlanul megszólalt a fejemben a Miért ne? vokáltémája és a dalszöveg is annyira passzolt a filmből összevágott kliphez, hogy muszáj volt a végére járni – mondja a producer. – Somló Danin keresztül juttattam el a demót Barbinak, úgy emlékszem, hamar igent mondott. A felvétel napján találkoztunk először, hálás vagyok, amiért ilyen odaadással vetette bele magát a játékba és segített megidézni a gimnazista éveimet a Rákócziban.”

– meséli Genser András, a Körút ötletgazdája

A tervek szerint év végéig pedig tíz film által inspirált dalokat tartalmazó lemez is megjelenik majd.