“A legjobb pillanatok mindig hajnali 4-5 között történnek, amikor szeretjük egymást” – Interjúztunk a 15 éves Vittula keménymagjával

Interjú

február 11, 2019

Vargha Zsolt

1469

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Hát ezt is megértük. 15 éves lett Budapest kultikus klubja, a Kertész utcában található Vittula, amit egy egész hetes születésnapi fesztivállal ünnepelnek meg, ami ma startol. Ennek kapcsán beszélgettem a Vittula Crew 3/4-ével – Timmel, Rebekával és Danival (Rezinek innen is pacsi!) – akik a hely szelleméhez méltó őszinteséggel beavattak a kulisszatitkokba.

Boldog 15. Születésnapot! 15 az még Unicumból is sok (akinek nem inge…). Ennek alkalmából egy egész heti szülinapi programmal készültetek. Mikor fogalmazódott meg a szülihét koncepciója, vagy ez ilyen random last minute ötlet volt?

Tim: 15 évvel ezelőtt kezdtünk gondolkodni, hogy milyen lesz ez a buli, amire most készülünk. Ez a csúcspont.

Dani: 15 Unicum soknak számít?

Ahogy láttam, minden este más tematikájú bulik vannak, köztük néhány ismerős koncepció egy kis csavarral . Mennyire volt nehéz leszervezni ennyi emberrel?

T: Let not Mohamed go to the mountain…

Tudnátok pár mondatban mesélni a különböző napok tematikus estjeiről?

T: Rezi + kvíz = WTF. A régi arcok, azaz igazábol öreg arcok bulin régi zenét játszunk, mert nem értünk az új zenéhez. Picit ötletvesztettek vagyunk, de baszdmeg, hogy lehet szervezni egy egész heti bulit?

Rebeka: Szerdán pulton táncolós-szerepjátékos csoda lesz.

D: A jazz kedd elég népszerű volt mindig is, úgyhogy gondoltuk teszünk rá egy lapáttal élőzenével, majd pedig Dix átveszi az irányítást és jön a király esti szett.  Csütörtökre meg kell a hc, hogy regenerálódjunk. A péntek meg péntek, hát na.

Mindenki örömére az utóbbi időben egyre több az élőzene/koncert nálatok. Minek köszönhető ez az újítás?

R: Eddig is voltak élő zenék, csak kevesebb . Úgy láttuk, tetszik az embereknek és ez egy lehetőség az új zenekaroknak is, hogy egy ilyen történelmű helyen játszhatnak, ahol bulizott Jennifer Lawrence.

A helyet egyfajta kultusz övezi. Mi a Vittula titka? Miben rejlik a varázsa? Mi a Vittula-esszencia? Mi az, ami ennyi idő után is vonzza az embereket?

Az emberek a titka: az emberség, nyitottság, szerelem. Mindenki beletesz valamit, nem csak vár valamire.

A Vittula nevét szinte mindenki ismeri a budapesti éjszakában és vegyes reakciót vált ki az emberekből. Mitől olyan híres, vagyis inkább hírhedt a hely?

T: Erre nem fogunk tudni válaszolni, ehhez Vox Pop kell.

R:Szerintem az elmúlt 15 év magáért beszél. Olyan, mintha a Vittula házas lenne a várossal és voltak jó meg rossz élmények, mind a vendégek, mind a mi oldalunkról.

D: Mitől nem?

Mi a legjobb és legrosszabb Vittulás emléketek?

T: A legjobb, amikor lejött Kozsó és az akkori pultos bugyiban volt a pult mögött, de kezet fogott vele. Nagyon cool tud lenni a Kozsó. Nem vicc. A legjobb pillanatok mindig kb. hajnal 4 és 5 között történnek, amikor szeretjük egymást.

Legrosszabb: amikor beázik az akna és táncolnak a kakiban. Csak én szoktam észrevenni.

Muszáj megkérdeznem: mi a véleményetek a 2017-es ‘Mégis ki a faszom jár manapság bárhova is?’ nevű oldal által rendezett Budapest Segglyuka 2017 „versenyről”?

T: Volt olyan? Mint az Oscar, köszi.

R: Valamire nekünk is büszkének kell lenni.

D: Csak én tudom, hogy nem nyertünk?

Nemrég került nálatok is bevezetésre a sok szórakozóhelyen elterjedt repohár. Tartogattok még valami meglepetést a közeljövőben vagy ez államtitok?

T: Medence.

R: Titok.

D: ;)

Mi a Vittula jövője?

T: A múlt, csak ebből többet. Jézusom, nem tudom komolyan venni a kérdéseket. Bocs.

R: Elárverezünk mindent és bebetonozzuk az egészet.

D: Ingyen frufru vágás meg tote bag javítás.

Szóval a Vittufeszt Szülihét menetrendje a következő:

Képek: Leroy Drevdal

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK