Alig egy hét és a Waldorfeszttel indul a nyár
június 2, 2019

Idén hetedik alkalommal rendezik meg volt waldorfos diákok a nyár első fesztiválját. Az 500 fős kis fesztiválnak a zebegényi Szőnyi tábor ad helyet, ami alig egy órányira van vonattal Budapesttől, ezért cserébe viszont mesés tájat nyújt az ide érkezőknek. A helyszín varázsa, a civil/kézműves napközbeni programok változatossága és a jól eltalált zenei választék már korábban is a szívünkbe lopta magát, úgyhogy nézzük mire számíthat az, aki idén is itt indítja a fesztiválszezont.

Hála a pünkösdi hosszú hétvégének, idén három naposra nyúlik a rendezvény, így plusz egy napot tölthetünk Zebegényben a Dunakanyar egyik legszebb részén nagyszerű zene és még nagyszerűbb emberek társaságában. Maga a Waldorf oktatási rendszer ebben az évben ünnepli 100. évfordulóját, így újdonságként, erre emlékező kiállítások, beszélgetések és művészeti installációk lesznek láthatók/hallhatók a fesztivál területén. A civil programokért főként a Budapest Bike Maffia és a Greenpeace lesznek felelősek, de a közréten a sarukészítéstől a kovácsoláson át a könyvkötés mesterségéig elég sok mindenben kipróbálhatjuk magunkat.

Egy fesztivál talán legfontosabb része, azonban a zenei felhozatal,  a szervezőknek pedig ezúttal is sikerült fenntartaniuk az évről évre történő fejlődést ezen a téren.

A pénteki 0. napon még csak a kisebbik szőnyi színpad fog állni, itt többek között a Bozo, a Sorbonne Sexual, a Carson Coma és a Nunky Bay Starship is zenél majd. Ezen a helyszínen már délután elkezdődnek a koncertek és általában hajnalig tart a buli, így a már ismert feltörekvő zenekarokon kívül számos új kedvencet fedezhetünk fel magunknak.

A nagyszínpadot szombaton a Barakoo Dobkör nyitja, majd utánuk a Ricsárdgír következik, végül pedig az Óperentzia zárja  a napot. Vasárnap a CSNK, Kistehén, Korai Trancemission trió zengi majd be a teret, míg a kisszínpadon egymást váltják az izgalmas, de a mainstreamtől nagyon távol álló zenekarok.

  • Teljes line-up, korábbi évek galáriái és minden egyéb info ITT.