Kikeltető PÉNZ
“Már most úgy érzem magam mintha legalább egy hete itt volnék…”
Völgyfutár menni Bánk

“Már most úgy érzem magam mintha legalább egy hete itt volnék…”

Völgyfutár menni Bánk

Természetesen idén is kivonult a szerkesztőség a Bánkitó fesztiválra, hogy feltérképezzük a viszonyokat, mennyiben változott szeretett fesztiválunk a tavalyi állapothoz képest.

Egy sikeresen túlélt éjszakát követően rá kellett döbbennem, nagyon sok dolog maradt a régiben, maximum mi lettünk annyian így féltávnál, mint tavaly a fesztivál végét jelentő napokban. Újdonság, hogy van mobilnet a táborban és aránylag jól fogható wifi hálózat is fel lett rántva a fő meetingpointunk közelében. Sátorhelyet esetleg találhattok még napsütötte helyeken, de nyugalom, a dolgozói kempingben se találnátok árnyékot, így a legtöbben már korán reggel szaunában ébredtek.

A Tószínpadhoz érvén a szokásos foodtruckokkal találkoztam, de idén például van gnocchi is, és itt van a Budapest Bakering trolija is finom ringekkel. Később figyelemreméltó mondatokat sikerült elcsípnem a pulton támaszkodva, megnyugtató érzés, hogy rajtam kívül akad itt még valaki, aki az első hivatalos programnap eljövetelével már úgy érzi magát, mintha egy hete itt lenne. Már a reggeli órákban minden létező helyen töltődő telefonok tengerével szembesültem, ja meg a mellettem ülő valamit nagyon több laptoppal programozgató sráccal, aki nem úgy tűnt, mintha a helyzet magaslatán volna.

Akinek elkerülte a figyelmét, idén nagyobb kivitelben épült fel az S*10 Űrcirkusz és a Bar72, néhány streedfood kocsival is gazdagodtak a fesztiválozók- méltányoljuk majd, hogy kevesebb ideig kell várnunk a fröccseinkre – és random előbukkanó platós klasszik technopartyt szolgáltató kocsik helyett megkaptuk imádott Robur Busunkat is. Ha valamilyen okból kifolyólag pedig bringa nélkül jöttetek volna, kölcsönözhettek a Kerékpárosklub sátránál amit a Tószínpad közelében találtok meg.

_MG_9625

Végezetül íme néhány tavalyi tapasztalataink alapján íródott jótanács:
– Jól lesd meg hol hagytad a bringát, ne járj úgy ahogy én, hogy másnap reggel majd a csalános túlsó oldaláról függőlegesbe fordítva köszön rád. Mai napig kérdés, hogy miért?
– Az utolsó hűtött vízért folytatott reménytelen küzdelmet koránkeléssel és olyan tempóval van esélyed megnyerni, mint amit futárkét húzós napokon melóban szoktam produkálni néha napján. Megjegyzem, így se biztos, hogy sikerül.
– Kétszemélyes függőágy és a fent említett strandmatrac is nélkülözhetetlen kellék lehet, minden kényelemtől eltekintve. Mára az utóbbi nélkül valószínűleg egy kőhöz hasonlóan merülnék el a hullámok között.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.