Eszméletlen illegál punk piknik lesz valahol Szeged mellett május végén
május 15, 2017

Pár napja szántott végig a magyar Facebookon az Umreti Piknik híre, melynek létét egyelőre egy privát, meghívásos esemény és egy e-mail cím jelenti. Nem is annyira illegál buli, mint össznépi baráti bográcsozás lesz ez május végén, tiszteletre méltó zenei és kapcsolódó programokkal. Bár zártkörű a téma, arra gondoltam, érdemes hírt adnunk nekünk is róla, hátha elkallódott a meghívód a szombat esti értesítés cunamiban. Szerencsére engedélyt adott erre Farkas Tamás szervező, de légyszi ne mondjátok tovább senkinek!

Szóval az egész úgy indult, hogy 2015 áprilisában szerették volna meghívni a Vlasta Popic nevű horvát zenekart, de csak egy vasárnapi napon értek volna rá, amit nem akartak egy pesti klubba beszorítani, inkább rittyentettek egy nagy közös bográcsozós, fűben hempergős tavaszköszöntést vidéken. Hívtak még haverbandákat, és az egész olyan jól sikerült, hogy a résztvevők rágták is Tamás fülét a folytatásért. „Ami amúgy csak kényszer volt, hirtelen az egész dolog legfaszább dimenziójává nőtte ki magát. Úgyhogy idén erőt vettem magamon, s nekifogtam. A múltkorit naiv módon teljesen egyedül csináltam, ezért aztán csak egy piros csika látszott belőlem egész nap, s nem is tudtam rendesen odafigyelni mindenre (zenekraok, kaja stb.), úgyhogy idén már segít néhány cimbi.”

11156355_10152985404899398_1026853380253022442_n

A koncepció ezúttal is hasonló, haverzenekarok jönnek ingyen játszani, mások mellett például a Panel Surfers, a Veszélyes Faszfej, a Dope Calypso, az Umreti Fit, a Pigeoncoma vagy a Berriloom, de idén lesz mini-zine fesztivál, szitanyomó workshop (hozz bármilyen textilt, és nyomnak rá valamit) és még arcfestés is, „mert az milyen jó, amikor pl. te úgy jössz velem szembe, hogy macskának vagy kifestve”. És persze az elmaradhatatlan bográcsozás, tóban fürdés, fűben fetrengés, hogy teljes legyen a piknik hangulat. A mulatság reggeltől másnap hajnalig tart, éjszaka a zenéért a Tulpen und Narzissen lemezlovasai felelnek majd.

Ha benne vagy abban az 500 emberben, akik kaptak meghívót, akkor elvileg látnod kell ezt a Facebook eseményt, ha nem, akkor érdeklődj barátoknál, vagy próbálkozz az umreti.piknik@gmail.com címen. A buli május utolsó hétvégéjén lesz valahol Szeged mellett, a résztvevők további információkat a hivatkozott eventből szerezhetnek.

Fotók: Bernáth Tomi