Ilyennek láttátok a Ten Years Before decemberi fellépőit
december 12, 2016

Dübörög a Ten Years Before, a friss tehetségeket felvonultató koncertsorozat decemberi kiadásában az idén egy Henri Gonzo nevével fémjelzett EP-vel berobbanó Signore Crust, valamint Budapest festett arcú, tarajos, görkorcsolyás jelenségének, Mushunak a zenekara, a The Matter lépett színpadra.

Az este különlegessége volt, hogy nem hogy elküldték a 18 éven aluliakat, hanem egyenesen sulis igazolást osztogattak a bulizni vágyó tiniknek, hogy pénteken nyugodtan kifeküdhessék az almafröccs másnapot.

Immár szokás szerint, a Ten Years Before titánjai fölötti verdikt jogát átadjuk a közönségnek, következzék hát közösségi beszámolónk az eseményről.

img_7730

Zoli

Ez hanyadik Ten Years Before-od?
A harmadik, fellépőként a második.

És milyennek érzed így belülről?
Nagyon jó a szervezés. Az tök király például, hogy van törülköző, meg víz. Erre általában nem gondol a legtöbb szervező, de tök jó, hogy a lányok mindig így felkészülnek. Nagyon király az egésznek a médiás nyomatása is, szóval rendben van az egész.

img_7735

Dénes

Melyik koncert tetszett a legjobban?
A Mushuék, de csak mert személyes szálak fűznek hozzá, már sok koncertjükön voltam, és most ez összeszedettebb volt az előzőekhez képest.

És Ten Years Before-on voltál már?
Még nem, ma hívtak el ide. Mushuék hívtak, miattuk jöttem… meg az igazolásért.

Gimis vagy még? Jól jön az az igazolás?
Igen, gimis. Hát jól jön, de nem csak ezért jöttem.

Azt tudod, hogy mi van az igazolásra írva? El fogja fogadni az osztályfőnököd?
Nem néztem, de a Waldorfba járok, úgyhogy szerintem nem lesz baj.

img_7738

Karina + Doja

Melyik koncertre jöttetek?
Próbáltunk ideérni időben, de a Mushura értünk csak ide. Az valami hihetetlenül szuper volt.

Mi volt a legjobb benne?
Az az energia, ami átjött. Abszolút át tudták adni az egészet, amit ők képviselnek. Hiába voltam fáradt, fel tudtam pörögni.

És mi az amit ők képviselnek?
Ne féljünk egyediek lenni, önállóak. Ők is, ugye arcfestésben lépnek fel, nekem az abszolút nyerő. Merik vállalni önmagukat. Nem ismertük őket azelőtt egyáltalán, de mindenképpen utánuk fogunk nézni.

img_7739

Misi

Melyik koncertre jöttél?
Mindkettőre kíváncsi voltam, a Signore Crustot akartam mindenképp megnézni, velük anno egy teremben próbáltunk, a The Matter-t meg még nem láttam.

És melyik tetszett jobban? Beváltották azt, amire számítottál?
A Signore Crust tetszett talán jobban, stílusban is közelebb áll hozzám, meg úgy éreztem, hogy összeszedettek a srácok, jók voltak élőben, viszont a Mika hangosítását nem szeretem a mai napig, ezért nem jött át az, ami szerintem benne van ebben a zenekarban. A Mushu elsőre nem győzött meg, de látok benne fantáziát.

És hogyan ajánlanád egy barátodnak a Signore Crustot?
Ahhoz képest, hogy milyen fiatalok, nagyon tudatosak, és érdemes lecsekkolni őket, mert tök jó irányba mozognak. Érdekes lehet, ha valaki szereti a szörf-rockot. Bár nem tudom, mert alapvetően szörfként próbálják eladni, de azért voltak benne shoegaze-es és Foals-os dolgok is.

img_7749

Barna

Melyik koncertre jöttél?
A Mushura.

És hogy kötődsz hozzájuk?
Egy tehetségkutatón találkoztam Mushuval először, azóta barátok lettünk. Tudtam, hogy megalakult a banda, csak nem volt időm elmenni koncertekre, mostanában hál’isten jobban ráérek, és most megnéztem őket.

Az előbb véletlenül meghallottam, hogy azt mondta neked a gitáros, hogy te vagy mestere, és te indítottad el a pályáján. Ezt miért mondta?
Vele még egy ilyen fiatalsági keresztény csoportban találkoztunk. Akkor még dilemma volt számára, hogy szeretne zenélni, meg hogy az az álma, hogy egy bandában zenéljen, és ezzel foglalkozzon, én meg mondtam neki, hogy “figyelj, csináld! miért ne?”. Aztán látott többször énekelni, mert én elsősorban énekes vagyok, és kísérem magam gitáron, és valamiért felnézett rám, ami tök jó, és nagyon örülök, hogy tudtam őt bátorítani. Szerintem azt hiszi a mai napig, hogy én egy nagyon jó gitáros vagyok, pedig már réges-rég túlszárnyalt.

Címlapkép: Nagy Gábor / Portrék: Kocsis András