Keltető Zenék Videók PÉNZ Szomszéd Még

Keltető

Shinterz
  • Milyen?
  • Mióta?
  • Honnan?
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod:
  • Facebook oldal

Jancsovics Máté, Pécsváradi Attila és Bécsy Bence nevével már több felállásban is találkozhattunk, azonban most úgy döntöttek, együtt is kipróbálják magukat, és alkottak valamit, amire eddig egyik formációban sem volt lehetőségük. A Shinterzben három shinter talált egymásra és közös zenei-, és stílusbeli alapra, ezt pedig meg is hallgathatjátok itt, a Keret blogon.

Az experimentális elemekből építkező zenekar az eddigiektől eltérő, új eszközökkel operál, és Bence bevallása szerint inkább a stenk irányításában alkotnak, mintsem a tudatos koncepciókat követve.

„A Shinterz egyszerre hallgatható és hallgathatatlan. Ez egy experimentális zene, amire lehet sétálni az utcán. Közérthető melódiákkal dolgozunk egy teljesen elborult zenei környezetben, ami friss, a mai emberhez szól, és tele van érzelmekkel.”

Igaz, még friss a formáció, de máris nagyon produktív: jelenleg első albumukon dolgoznak, és az is lehetséges, hogy mindegyik dalhoz külön live session is készül hamarosan, ahogy az alábbi José Gonzalez feldolgozáshoz is.

„A Crosses-t 2,5 hónap alatt csináltuk meg körülbelül, és 8 perces maga a szám. Ha ez lesz a tempó, kb egy év alatt megleszünk.”

Sajnos koncertdátummal még nem tudtak szolgálni a srácok, azonban ha valóban követik az eddigi tempót, már nem kell sokat várnunk az élő debütálásra sem. Addig is érdemes követni a Facebook-, és Instagram-oldalukat, mert ott mindenről hírt adnak.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.