Témagazdag elektronikával és erőteljes vokállal csábít a városi dzsungelbe OIEE új szerzeménye
január 31, 2020

Kocsis Bence (Saverne, Window, WOPO WOPO) szólóprojektjéről először nyáron számoltuk be, amikor az egyik kedvenc (Ethnofil) lemezünk dalát a Heavy Dustot’ dolgozta át. Azóta elkészült első nagylemeze Urban Camouflage címmel, melynek dalait 2020 során folyamatosan tervezi megjelentetni.

Ennek az albumnak az új darabja a ‘Hanna Focus’ mely változatos hangzásokkal kalandozik a könnyedebb négynegyedes elektronika, a soul és a deep house világaiban. A most megjelenő track munkálataiba Bence bővebben is beavatott minket:

„A dalt eredetileg főleg instrumentálisra terveztem, egy kis vokál témával a legvégén, de aztán meghallottam Horváth Hanna (Kiméra, FUNKorporation, Rehab Nation) egy énekfelvételét, amit a kolozsvári FUNKorporation egyik intrójához írt. Elkértem tőle és bár eredetileg nem ehhez terveztem, a hangnem és a tempó is stimmelt. Kipróbáltam és tökéletesen működtek együtt némi igazítással.”

Mindenképp jó helyre került Hanna hangja, hogy kellő lazulást nyújtson az önmagában erősen magával ragadó ritmusok és szintik mellé. Plusz érdekesség, hogy az énekesnő vokálját mi már a 2017-es Kikeltetőn is igazán kedveltük, amikor a Landing Venus-ban osztotta vele a libabőrt.

  • Aki élőben is elveszne a house, a techno és a funk városi dzsungelében, az legközelebb OIEE most már havonta jelentkező klubestjén teheti meg az Úri Muriban.