A MORCHEEBA és az APPARAT is jön az új magyar fesztiválra
augusztus 1, 2018

Idén augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges “erdőfesztiválja”, az OHMYDEER. Az augusztus 31. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő fesztiválnak a nagy nevek mellett a nem mindennapi helyszín ad plusz töltést. A most induló, kétnapos nemzetközi fesztivált gyönyörű környezetben, Zala megyében, a Nagykanizsa mellett fekvő Csónakázó-tó partján és az Alsóerdőben rendezik meg, ahol a populárisabb nagyszínpad mellett egy kifejezetten érdekesre sikeredett másik színpadot is összehoztak a szervezők Forest Stage néven. (x)

„Murafölde Zala megye és Magyarország legerdősebb vidéke. Itt még a Vadak az urak.” 

Ezen központi gondolat mentén kerül idén első alkalommal megrendezésre az OHMYDEER Fesztivál augusztus 31-én és szeptember 1-én, gyönyörű természeti környezetben. A díszletet az egyik színpadhoz a csaknem 2 km hosszú tó partja, míg a másik erdei színpadhoz a csodálatos erdőség és a Dunántúl legmagasabb kilátója adja. A természetes környezeten kívül vizuális világában is egyedi eseményre számíthatunk, LED-ek, érdekes vetítések és dekorációs megoldások formájában.

A szándékoltan populárisabb nagyszínpad egyik legismertebb fellépője a világhírű triphop duó, a MORCHEEBA (UK), akik júniusban megjelent új lemezüket mutatják be a fesztiválon, egyetlen magyaroszági turnéállomásként. A másik most bejelentett külföldi zenekar, a szintén alternatív brit rockbanda, a TOPLOADER lesz, a „Dancing in the Moonlight” c. slágerének szerzői. Rajtuk kívül a nagyszínpadon lép még fel ÁKOS, a WELLHELLO, a Blahalouisiana, a HősökSzabó Balázs Bandája és a 30Y.

A fesztivál igazi érdekessége a nagy fellépők mellett, hogy a szervezők nagyon izgalmas programot hoztak össze az ún. Forest Stage-re. Itt lép fel dj set-jével a napjainkat meghatározó német elektronikus zene kiemelkedő alkotója, a tavaly ősszel feloszlott Moderat oszlopos tagja, az APPARAT (GER). Itt lesz látható többek közt a holland chill elektronika neves képviselője, a Harm Coolen és Merijn Scholte Albers által alkotott formáció, a WEVAL (NL) is.

Mellettük a legfrissebb hazai zenekarok és DJ-k krémjét is megtalálhatják a fesztiválozók. Többek között koncertet ad a Middlemist Red, az idei Primavera-n egyedüli magyarként fellépő Dope Calypso (aki egyben a fesztivál dalát is biztosította), a magyar elektronikus zene egyik ikonja, a Žagar is live műsorral készül, valamint a Fran Palermo, a Run Over Dogs, a Mayberian Sanskülotts, a The Keeymen, a The Nobody Elses, a Panel SurfersSomló Dávid, elektronikus vonalon pedig Akos V, a Route 8Galactic Jackson, illetve Soundbank.

„A minőségi zene Délnyugat-Magyarországnak is jár, a muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár” – így szól a fesztivál hitvallása. Ez a szándék a programban és az üzleti koncepcióban is kitapintható, hiszen a nagyszínpad ismertebb, nagyobb tömegeket megmozgató előadóinak köszönhetően tudja a fesztivál megengedni magának, hogy a fővárostól 200 km-re olyan Nyugat-Európában ismert, érdekes fellépőket is elhozzon, amelyre korábban nem volt lehetőség.

  • A Facebook esemény oldalt ide kattintva éritek el, jegyeket pedig a weben találtok 6900 forintos napijegytől egészen a 100.000 forintos támogatói bérletig.