Kikeltető PÉNZ

Keltető

Nunki Bay Starship
  • Milyen? neo-soul, jazz, free pop
  • Mióta? 2016
  • Honnan? Budapest
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: Hiatus Kaiyote, Fatima, Ethnofil
  • Facebook oldal

Az emberek még mindig nem szeretik az olyan zenekarokat, melyeket nem lehet egy – lehetőleg egyszavas – műfaji terminussal behatárolni. A bizonytalanság, a stílus változatossága és a műfaji eklektika a kevésbé ügyes zenészek menedékeként is szolgálhat, ám a Nunki Bay Starship esetében messze nem erről van szó.

Tóth Dorothy projektjével még szűk egy éve találkoztam először, amikor ő személyesen adott egy matricát a készülő zenekaráról. Pár hónappal később elküldték az első számukat, mellyel hűvös szerelembe estem. Ha nagyon be akarnám szorítani műfaji keretek közé, akkor valahol a free pop, a nu-jazz és a neo-soul közé tenném azt, amit csinálnak. Mivel a három közül egyik stílus sem áll közel hozzám, a legelején nehezen találtam fogást rajta, persze aztán gyorsan meglágyultam.

Most ott tartunk, hogy jelentkeztek a Kikeltetőre, méghozzá az alább hallható – és látható – MRI című számmal, melyet Dóri részeg mágnesesrezonancia-vizsgálata ihletett. Az egész zenekart jól jellemzik a dalban is hallható (Hiatus Kaiyotéra hajazó) hirtelen ritmus- és hangulatváltások. A Művészetek Völgyét is megjárt alig egy éves bandának még nincs albuma, de lassan van annyi kész számuk, hogy egy nagylemeznyi hallgatnivaló összejöjjön tőlük.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.