Kikeltető PÉNZ

A Ten Years Before havi rendszerességű estjén ezúttal is két, nagyobb figyelemre érdemes zenekar mutatkozott be a Mika Tivadar Mulató közönségének. Egy nappal a nemzetközi nőnap után nem is alakulhatott volna szerencsésebbre a program, hiszen két elbűvölő női énekes hangja töltötte meg a pincét.

Barkóczi Noémi már évek óta ad egyszálgitáros esteket, érzékeny, nem ritkán önironikus szövegvilágú folkos, Laura Marling-szerű dalcsokra pedig tavaly érett meg nagylemezzé, ami többek közt a mi év végi válogatásunkba is bekerült. Most viszont gondolt egy merészet, és összegyűjtötte három zenész ismerősét, Gulyás Kristófot, Günsberger Ákost és Tóth Dórit, a nagyzenekari felállás pedig a régebbi, és a vadiúj dalainak is jól állt.

Egészen más stílust képviselt a Shaibo, a jazzes-popos formációval már külön is foglalkoztunk pár hónappal ezelőtt. Szigeti Zsófi nagyszerű hangjával és erős színpadi jelenlétével minden fellépésén elviszi a show-t, de az őt körülvevő fiúkról sem szabad elfeledkeznünk, mert mindegyik hangszerre egy rendkívül tehetséges zenész jut, így pedig az összkép sem okozott csalódást.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
volt fesztivál keltető Irie Maffia Akvárium képek kikeltető middlemist red a38 galéria kritika ep pécs interjú Kaktus keretblog.hu lemez fran palermo Bánkitó Sziget heti bontás koncert budapest klippremier fesztivál premier