A Ten Years Before havi rendszerességű estjén ezúttal is két, nagyobb figyelemre érdemes zenekar mutatkozott be a Mika Tivadar Mulató közönségének. Egy nappal a nemzetközi nőnap után nem is alakulhatott volna szerencsésebbre a program, hiszen két elbűvölő női énekes hangja töltötte meg a pincét.

Barkóczi Noémi már évek óta ad egyszálgitáros esteket, érzékeny, nem ritkán önironikus szövegvilágú folkos, Laura Marling-szerű dalcsokra pedig tavaly érett meg nagylemezzé, ami többek közt a mi év végi válogatásunkba is bekerült. Most viszont gondolt egy merészet, és összegyűjtötte három zenész ismerősét, Gulyás Kristófot, Günsberger Ákost és Tóth Dórit, a nagyzenekari felállás pedig a régebbi, és a vadiúj dalainak is jól állt.

Egészen más stílust képviselt a Shaibo, a jazzes-popos formációval már külön is foglalkoztunk pár hónappal ezelőtt. Szigeti Zsófi nagyszerű hangjával és erős színpadi jelenlétével minden fellépésén elviszi a show-t, de az őt körülvevő fiúkról sem szabad elfeledkeznünk, mert mindegyik hangszerre egy rendkívül tehetséges zenész jut, így pedig az összkép sem okozott csalódást.

Kövesd a KERET BLOGOT!
galéria kritika volt fesztivál Sziget interjú budapest fesztivál Akvárium fran palermo Kaktus kikeltető koncert Irie Maffia keltető ep képek middlemist red pécs keretblog.hu lemez heti bontás a38 Bánkitó ivan & the parazol album