Nick Cave szól a Beat on the Bratben?!
április 20, 2017

Az Anton Vezuv közelgő feldolgozáslemezéről nemrég már beszéltünk, sőt, meg is mutattunk róla egy számot. Ezúttal nem csak egy dal, hanem egy hozzá forgatott klip is debütál a blogunkon, méghozzá Nick Cave The Boys Next Door-os időszakából a ‘These Boots Are Made For Walkin’.

A történeti hűség kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy a fülbemászó dalt eredetileg Nancy Sinatra adta elő 1966-ban, és Lee Hazlewood írta, ám az utóbbi ötven évben megannyi feldolgozáson esett át. Legutoljára a magyar Anton Vezuv nyúlt a dalhoz, amely a Klinik Label

exkluzív, a Record Store Day alkalmából vinylen megjelenő ‘Four Sad Songs’ című lemezén is szerepel.

A klip, mint látható, a Beat on the Brat garázsában forgott Jakab Péter rendezésében, valamint Kósa Péter operatőri munkájával. A közönség soraiban – mások mellett – olyan ismerős arcok is felbukkannak, mint Sarkadi Miki, a Dope Calypso énekese, Mojzes Dóra divattervező, Miklós Milán, a Jazzékiel basszusgitárosa, vagy Hajba Áron, az ARONS Land Cargo Co. énekes-dalszerzője.

A budapesti bandának ősszel jelenik meg a Save me David című feldolgozásalbuma, melynek egyik húzószáma lesz ez a Nick Cave-feldolgozás, de Gyulai István énekes eleinte nem tartotta olyan egyértelműnek a dal beválogatását. „Nem akartam, mert azt hittem, nehezebb lesz egy őszinte punk hangulatot összedobnunk, de tévedtem. Annyira jól esett, hogy még sikongatni is kezdtem a refrénben, ez benne is maradt.”

  • Már szombaton kézbe vehetitek a Klinik kislemezét a Wave lemezboltban, ahol a (halál;orgazmus), pozwakoski és Németh Róbert mellett az Anton Vezuv is villámkoncertet fog adni.klinik__four_sad_songs02

Borítófotó: Kósa Péter