Eklektikából gyúrt egységesség
április 12, 2016

A háromtagú zenekar eddig egy kétszámos EP-n van túl, kevés infó van róluk a neten, ezért nehéz is lenne nem a zenéjükön keresztül bemutatni őket. Első blikkre minimalista folk vonalon mozognak erős indie behatásokkal. Az első olyan magyar zenekar, ahol még az is lehet, hogy az Agavoid létezése is szerepet játszott a megalakulásukban, bár szinte egyszerre alakult a két zenekar. Na de a meló érdektelen részét, és a találgatást inkább hagyjuk is.

Két szám után is már komoly érzelmeket közvetít a Lightning Field keltette lassan csordogálós atmoszféra, a mandorin használata pedig egészen szép gesztus a zenéjükhöz. Magukat pszichedelikus pop zenét játszó zenekarnak aposztrofálják, nekem mégis a földhözragadtabb, természet ihlette ambient dalok jutnak az eszembe, nagyon kevés elszállással, és ahogy az ambientben lenni szokott, itt is túl hosszú dalokon keresztül konstatáljuk ezt. Egy jóval feszesebb vágással jobban fent lehetne tartani a figyelmet, de mivel ez egy szobaprojekt bemutatkozása, jó is, hogy Nánási Sándor maszterelésén kívül segítség nélkül dolgoztak. A végeredmény így is egy tudatos zenekar jól sikerült bemutatkozása.

Lightning Field – lullabies EP

1. The shaman’s lullaby 00:00 2. Rain song 04:15 Like: http://www.facebook.com/lightningfieldmusic Download/Buy: http://lightningfield.bandcamp.com

Csóka Ágnes, a zenekar énekese cseten mesélt a megalakulásukról. „A közös zenélés ötlete tavaly májusban merült fel, viszont én a nyarat Párizsban töltöttem, ezalatt írtam pár dalt, és szeptemberben kezdtük el ezeket összerakni és próbálni, meg brainstormingolni a további számokon.” A trió másik két tagja Jacsó Miki és Fazekas Zoli is ismerősök lehetnek a budapesti zenei életből, előbbi a Kilian és a Nils formációkból leginkább, a metálszcénát is megjárt Fazi – aki a zenekar basszeros-producere – pedig a Tea Road tagja volt. „Én pedig eddig csak szobacovereket gyártottam meg volt pár kérészéletű zenekaros próbálkozásom, de alapvetően újonc vagyok a témában.” 

Egy ilyen eklektikus hatásokkal megáldott zenekarnál szép teljesítmény, hogy a kész EP, a Lullabies mégsem lett egy minden hatást beépítő zenélő szörnyeteg, sokkal inkább egy letisztult és konkrét irányba mutató, erősen atmoszférikus zenekari alapkőletétel. Ági erre is kitért. „Ebből az eklektikus zenei háttérből indultunk ki, Miki hozta az indie és folk szeretetét, Fazi az elektronikus és ambient vonalat, én pedig a pszichedelikus zene szerelmese vagyok, és így állt össze a közös hangzás.”

„Azt a hangulatot szeretnénk átadni, amit egy nyári zápor, egy madárcsicsergős patakcsobogós erdei séta vagy egy dombtetőről végignézett napfelkelte nyújt. Készülnek az új dalok is folyamatosan, kísérletezgetünk még kicsit elektronikusabb és kicsit klasszik folkosabb hangzással is, de a fő vonal, a nyugis, álmodozós hangulat továbbra is marad.”

A zenekart követhetik a Facebookon, az EP-t pedig töltsétek le vagy vegyétek meg a zenekar bandcamp oldaláról.