„Flesselem azt, hogy magyarul, igényesen kell kiégetni az embereket”
szeptember 11, 2017

Milyen is egy jó ütős, darkos, olykor krémes, Korándi Dávid-féle cappuccino? Vegyük a Felső Tízezer, a Mayberian Sanskülotts és a Szabó Benedek és a Galaxisok szívünkbe zárt, hazai ízvilágát. Spékeljük meg külföldről importált shoegaze, hip-hop, experimental, garage hatásokkal, majd egy jó adag laza öniróniával. Ezután nincs is más dolgunk, mint felcsapni a fülest, és az éjszaka utcáit járva, vagy épp elhúzott függönyök mögött, szobánkban tombolva élvezni az eklektikus egyveleget.

Dávid első szóló anyaga, a szerintem fülessel hallgasd EP után most körvonalazódik egy friss kislemez, amiről máris itt van az első szám, a Platon Karataevből ismert Sebő hangjával gazdagított ’te mutattad macdemarcot’ .

„Kurvára nehezen szántam rá magam júniusban az államvizsgára való tanulásra, úgyhogy az egyik este cseszekedtem a régi szintimen, és akkor íródott meg az alap meg a hangszerelés. Aztán július elején a Platon Karataev meg a Zombie Girlfriend együtt ment játszani Egerbe, ahol mutattam Sebőnek a  számot, aki mondta, hogy szívesen énekelne benne. Ezután kb. csak demozgatás, küldözgetés és Balogh Gallusz törődött kézfeje volt képben, mire kész lett.”

Az előző anyag energiáihoz, pl. a ’Spacejam’ darálós, eksztatikus ütemeihez képest Dávid némi tejet öntött a kávéba, a ’te mutattad macdemarcot’ jóval megfontoltabb, hipnotikus, chill dallamokkal operál. Egyszerre idilli és melankolikus hat és fél perc, amibe kényelmesen belesüppedhetünk, miközben újabb és újabb megmunkált rezdüléseit fedezzük fel.

„Ja, azt még mindenképp hozzátenném, hogy ‘bocsesz arcok, hogy ilyen szerelmes lett a hangulat, csak épp ilyen szituban voltam, de lesz majd halál megint, vagy ki tudja.”

Bár cappuccino múzsája érezhetően inkább a spontaneitás, mintsem a tervek és a határidők, de a várhatóan 4-5 számot tartalmazó kislemezt 2017-re ígéri. „Valószínűleg az lesz a címe, hogy ‘How many dreamless night…?’ Jóval befogadhatóbb, kevésbé darkos, de hasonlóan popos lesz mint az előző. Egyáltalán nem terveztem ezeket a számokat, de sokat ültem otthon júniusban. Amúgy remélem még idén kijön, 3 számot már felvettünk, és azok nagyjából megkeverődtek, de még van kettő, amin írni kéne dolgokat, úgyhogy nem vágom mikor lesznek kész, de ja, remélem még idén.”

Az EP angol címe megtévesztő lehet, de szerencsére marad az ösztönös, zsigeri, magyar gondolat-csomagolás. „Flesselem azt, hogy magyarul, igényesen kell kiégetni az embereket. Van többlet poénja, hogyha magyar egy szöveg. Ha jó fajta. Ha szar, akkor többlet-szar van. De remélem a macdemarco szövege korrekt.”

Borítókép: Korándi Dávid Cappuccino