Wife

“Nem vagyunk már annyira fiatalok hogy megideologizáljunk minden szart, de annyira öregek sem, hogy elszarjunk minden ideológiát – szóval jelen pillanatban azért zenélünk, mert eléggé szórakoztat.” A Wife egy egyszemélyes zenei stúdióprojekt élő vetülete, egy nagyon kompakt pszichopop trió; ahol nem volt cél az eredeti dalok pontos színpadra konvertálása, az élő produkció szándékosan nyersebb és közvetlenebb. Zenéjük kiszámíthatatlan, visszapattanó dallamokkal és éteri vokálokkal dolgozik, de néha kacosabb riffek is megjelennek. A társulat székhelye Gyöngyös – a coub celebritások stratégiai központja.

Én bizztos vagyok benne, hogy ez a srác egszer megfogja tanulni használni az Abletont, vagy csupán lesz lehetősége jobb körülmények között rögzíteni, mert a hangszínek még elég bénácskák, de az ötletek eszetlen jók, baromi sok potenciál van ebben a sztoriban. A név is fullos, mi kell még?

– Deli Soma

Tetszik az énekes hangszíne és énekdallamai, izgi produkció, néha nekem kicsit túl van agyalva a zene, de érződik, hogy őszinte és tuti azok a részek is sokaknak átjönnek, csak én eggyel egyszerűbb vagyok. a gitárhangzás viszont nekem sajnos egyáltalán nem fér bele a hangképbe és sokszor sajnos a gitártémák sem, ráadásul jól arcba is toltátok a gitárt a keverésnél. kicsit kevesebb szólisztikus motívumot tennék a gitárjátékba és akkor szerintem jól kiemelkednének azok a szólók, amik most bár ki vannak emelve, mégis nagyon megterhelnek, mert előtte is kb ezt hallom csak halkabban.

– Czeglédi Szasza

Ebben kicsit sok az improvizáció, nemcsak a gitárszóló, de az orgonaszóló is, és valahogy az utóbbi hangszíne sem illik annyira ehhez a zenéhez, vagy csak a keverés fura, nem tudom. Nekem jobban tetszene az is, ha a ritmusszekció inkább az előtérben lenne, esetleg a gitár még kapna valami effektet. DE! Hangsúlyozom azt is, hogy az irány abszolút jó, de ha még jobban el mernének szállni, és nem a szólókkal akarnák elvinni a számot, akkor ebből valami komolyabb dolog is kisülhet.

– Inkei Bence

A szám közepénél az a gitárszóló nyugodtan kimaradhatott volna, de ez egyébként nagyon egyben van és a felvétel fogyatékosságai ellenére is meggyőző szám. Nagyon tetszik egyébként a ritmusszekció és a lüketetés, ad egy kis Madchester-ízt a zenének, szuper!

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük