The California Nightmares

Három budaörsi középiskolás srácot összehoz a szörfrock iránti rajongás és a McDonald’s. Nagyjából ez a The California Nightmares rövid eredettörténete, a zenéjükből áradó fiatalos energia és pimaszság pedig ilyen előfeltételekkel eleve adott, ahogy a stílus hazai útja is ki van már taposva többek közt a skeemers, a Panel Surfers, vagy a Dope Calypso által. Az ausztrál és az amerikai újhullámos, zajos, artikulálatlan szörfös hangzást már jól hozzák a srácok, és meghallgatva első kislemezüket máris hiányérzete támad a hallgatónak, mert érződik, hogy tudnának még többet is ennél.

Ez 100%-ban az én zeném, és kurvára örülök minden ilyen zenekar felbukkanásának, de az angolkiejtés sajnos elég bénácska. Tessék elmaszatolni a faszba a vokált, és addig kicsit dolgozni ezen, mert nálam jobban kevesen vágynak egy magyar Skegssre.

– Sajó Dávid

KÖNYÖRGÖM vegyetek be egy basszusgitárost, vagy legalább dobjatok össze egy octaverre, mert így a két gitár pont hogy nem basz oda. Pont azt a mocskot hiányolom amit az ember egy másnapra full megbánt hajnali gyros után a konyhakőre okád. Kurvajó az irány, ha tovább mentek ezen a vonalon engem pl. fixen megvettetek kilóra.

– Deli Soma

Engem az egykori The Beans zenekarra emlékeztet, tetszik, hogy ilyen nyers, érdemes lenne jobben kibontani a dalaikat, vagy egy-egy témán elidőzni, de alapvetően az energia, ami benne van, az tetszik.

– Kirschner Petra

Miközben hallgattam őket az jutott eszembe, hogy mennyire jó érzés volt ennyi idősen bandázni, köpködni, lemenni a terembe nyáriszünetben napokig és szétverni mindent ami a kezed ügyébe kerül 3 sör után. Nagyon őszinte ez a zene, örülök, hogy nem virgáznak a hangszereikkel, király, hogy gerjed a gitár és elég odakenni egy NA NA NAAA NA NA NA refrént! Persze nehéz elvonatkoztatni a Fidlartól meg mondjuk a Dune Rats-től, de ez a műfaj ilyen és nagyon jól áll nekik. Várom, hogy belecsöppenjek ebbe a buliba! (a lassabb szám is király!)

– Czeglédi Szasza

Szerintem ez teljesen rendben van, amit vállaltak, azt teljesítik, nem kell túlgondolni. Komolyan a névvel volt a legtöbb problémám, de ha egy zenekarral nincs több bajom ennél, akkor az minimum jó.

– Inkei Bence

A lélek és a fogósság abszolút megvan a zenekarban, vannak még itt dolgok, amiknek össze kell érnie, de ez egy elég ígéretes dolog. A zenekar jól kihasználja a trió adta lehetőségeket, ha ez koncerten is meg tud dörrenni, akkor maximális a szimpátiám.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük