Shima

A Shima egy budapesti elektronikus / experiental pop produkció, nyomokban melankólikus, szürreális magyar nyelvű szövegekkel. Élő előadásban két személyes a formáció, a bólogatós elektronikát Kramenad hozza, a szétcsavart ének és vonóval kezelt speciális basszusgitár Shima előadásából áll össze egy kellemes összképpé. A korábbi számaikat elnézve sokat finomodott a hangzásuk, a pop helyett inkább a kísérletezős irány került előtérbe, mint írják magukról, “a cél az, hogy tovább tisztuljon és egyre minőségibb legyen a zene, illetve ez nem csak cél hanem ez az egész értelme.”

Az elején kicsit megijedtem, hogy összekeverték a Kikeltetőt a Megasztárral, majd jött a kísérleti rész és az egész egy izgis, rádióbarát popzene lett. Végül már azt kívántam, bárcsak tényleg a kereskedelmi TV-k tehetségkutatóiban is ilyen produkciók lennének.

– Biczó Andi

Elsőre azt éreztem, hogy jók a kísérletezős elemek és a popelemek külön-külön, egymás mellett viszont nem annyira működik. Aztán meghallgattam pár órával később is és ezzel nem volt bajom egyáltalán, most viszont meg azt érzem, hogy nagyon jól indul, de aztán megfárad a szám a kétharmadánál. Meghallgatom majd harmadszorra is.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük