Ritual Glow

Két éve alakult a felaszabadult, valahol mégis szorongató Art-pop a Ritual Glow. Uganúgy hallgatható haza fele menet a sötét pesti utcaképeket, a hullámzó Dunát és elmosódó kocsmák színeit bámulva, mint Twin Peaks nézés után egy kávé mellé. Egyszerre idéz meg egy sötét erdőt, végeláthatatlan hegyeket és egy kiéget afterpartyt. A formáció sok változáson esett át, de pszcihedelikus absztrakt világképükkel öles léptekkel menetelnek a fesztiválok színpadai felé.

Ez meglepően egyben van, simán elférne bármelyik másnapos psych rock válogatáson, és eszembe nem jutna elszkippelni a következő számra.

– Sajó Dávid

Az egyik legmeglepőbb produkció a mezőnyben. Baromira egyben van, túl sok újat nem kaptam tőle, viszont simán el lehetne adni egy régebbi Clinic lemezként bárkinek aki amúgy nem ismeri a Clinic többi számát.

– Deli Soma

Annak ellenére, hogy az elmúlt pár évben rendesen betegre ettük magunkat a pszichedelikus rock minden irányzatából a hazai berkeken belül, ez a zenekar valahogy mégis megfogott.

– Kirschner Petra

Nehéz már ebben a stílusban egyedit hozni, és nem csak az nehéz, hogy ne hasonlítsunk őket külföldi zenekarhoz, de általában már az itthoni megfelelőjét is megtaláljuk egy psych gyökerekből táplálkozó zenekarnak. Ez a szám viszont egészen különleges, imádnám, ha ezt egy egész albumon keresztül tartani tudnák. Eléggé elkapott az énekdallam, a verze is különleges, de még jobb amikor kinyílik a refrén a második részében. Teszik a minimál dob sound, és bejön, hogy új íze van a zenének, de a gitárjáték nekem egy klasszikusabb vonalról jön. (A végén mondjuk a szólót többször is meg kellett hallgatnom, hogy megszeressem.) Várom élőben!

– Czeglédi Szasza

Ez abszolút biztató, és ugyan hallatszanak a példaképek, azért nem is egy századik copycat pszich-pop zenekarról van szó, ami már önmagában jó. Az is igaz ugyanakkor, hogy reményeim szerint ez csak az út eleje: nem érzem ezt a dalt magát még elég karakteresnek, és jó esetben ez csak egy album track lesz, az igazi kislemezdalokat pedig még a jövőre tartogatják a fiúk.

– Inkei Bence

A zenekar öndefiníciója annyira sok minden akar lenni egyszerre, hogy elég meglepő, hogy mennyire működik ez a szám. A zenélni tudás nem megy a szám rovására, van hangulata a zenének, úgyhogy ha van még pár ilyen a tarsolyban, akkor engem meggyőztek.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük