Peer Pressure

Zúzósan melankolikus, klasszik indie rock, az énekes fiúban pedig Paul Banks született újjá. A zenekar olyan, mint egy régi VHS, amit megtalálsz a fiókban, számaikat folyton csak hallgatnánk és beleragadnak a dallamok a fülünkbe.

Meg van az az érzés, hogy megy egy dal a fejedben, de igazán a szövege sincs meg, sem az előadót, sem a szám címét nem tudod, és ha megkérnék, hogy dúdold el, nem menne. De mégis, van az az érzésed, hogy ezt te ismered és mindenkinek ismernie kellene. Na, ez volt ez a dal nekem, legalább egy napig – miután mind a 200+ jelentkezőt meghallgattam – beragadt és egy egész nap ment a fejemben, de az istenért sem tudtam volna megmondani hogy mi lehet ez a dal. Majd mikor a a selejtezőn együtt meghallgattuk jött a “BANG” hogy hát ezt ismerem! Király!

– Jezerszky Viki

Ez egy tök jó dal, szívesen nézném ezt a zenekart koncerten is, az ilyen produkcióknál mindig az a legnagyobb kérdés, hogyan tud a zenekar továbblépni a második lemezen. Egyébként meg tökre 2000-es évek végi indie-hangulata van és egyértelműen tart valahova ez az egész, úgyhogy hajrá, íródjanak azok a számok!

– Sallai Laci

Ez egy nagyon kellemes dal, és itt egyáltalán nem a lagymatag szinonimájára gondolok, hanem tényleg! Sokáig el tudnám hallgatni és a koncertjüket is szívesen végignézném.

– Biczó Andi

Az énekes hangját nagyon érdekesnek tartom, igazából ez volt az, ami a legjobban megragadott a produkcióban, mindemellett nagyon kedves indie hangulata van a számaiknak.

– Kirschner Petra

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük