Doggos

Elszállós Indie pop Pécsről, méghozzá a legnemesebb fajtából. Egy fáradt, napsütéses reggelen felébredt zene, amelynek sikerült tisztára innia magát az előző éjszaka. Ők maguk a “direkt giccses Indie pop-rock öndefiníciótól” sem riadnak vissza (bár a pop-rockból, inkább a pop dominál), viszont zenéjük legjobb oldala, pont az az odafigyelés, pontosság és őszinteség, amellyel számaikat fűszereik meg és ami inkább közelebb áll a széphez, mint a giccshez. Nemrég adták ki első EP-jüket “Blemp” címmel.

A Doggos zenekar tagjainak ez a formációja az, amiben eddigi munkájuk igazán kezd beérni, ráadásul vannak jó ötleteik.

– Kirschner Petra

Ez kb. a szegény ember Blahalouisianaja, Rock Band For Old Men mellékízzel. Azonban színvonalban bőven feljebb van a mostani pécsi gitárszíntér átlagánál, és külön dícséretes, hogy van egy kis koncepció, meg gondolatiság az arculatukban/kommunikációjukban.

– Kocsis András

Nehezen indul, és az ének is valamiféle jókislányos, basic magyaralteros hangulatot sugall az elején, de aztán valahogy mégis lesz belőle valami, a gitár különösen tetszik, az pedig különösen, hogy ennyire elszáll a közepén. Ezt például biztos nem gondoltam volna az első perc után.

– Inkei Bence

Az első pillanatokban nem nagyon éreztem semmit sem mocorogni magamban, aztán a refrén annyira a semmiből menti meg a számot, hogy hangosan mondtam, hogy ejha. Ez a stílus pont azt a korszakát éli szerintem, amikor ilyen agyatlanságokkal lehet kitűnni, ha ezt következetesen végig tudja vinni ezt a zenekar, akkor nem fog beleolvadni az epigonság rémisztő mocsarába.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük