Contremarque

A budai hegyek – Tiszavasvár tengelyen megszületett Contremarque főleg jazzes irányultságú. Zenéjüket az inkább zajos elemek dominálják, de felfedezhetőek el-elrejtett ismétlődések is, amitől az egész végül koherens lesz. Körülbelül egy éve játszanak együtt, egyelőre nem tervezik holnapra megtölteni az Arénát, de magabiztosan haladnak előre és nem lehet majd csodálkozni, ha pár év múlva beveszik egész Budapestet.

Azt éreztem az első riffnél, hogy egy kőbányai zenesulis próbateremben vagyok, nem fedeztem fel sok enyéniséget a gitártémában, féltem, hogy valami szintén kevéssé egyedi szövegelés fog következni. Aztán nem jött, akkor meg azt éreztem, hogy ezt nagyon hamarosan meg fogom unni. Aztán a második percnél szerencsére elment a zenekar esze és visszahozták a sírból a számot, SŐT, kurva jó lett!! (aztán később azért visszacsempésztétek az első témát is..) nagyon kíváncsi leszek élőben, remélem több agymenés lesz, mint séma.

– Czeglédi Szasza

Nagyon kiált egy teljesen őrült frontemberért ez a produkció, mert így marad egy izgalmas riff, amivel istenigazából túl sok minden nem történik – tulajdonképpen minden rendben van, csak az a plusz hiányzik, amiért újra és újra betenné az ember.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük