Carson Coma

A vintage és a pszichedélia határán egyensúlyozó zenekar 2015 végén alakult, akkor 16 éves srácokból. Az első EP-jük Cavepaintings címen jelent meg egy évvel később. A zenekar rendszeres fellépő volt a pesti klubokban, azonban 2017 nyarán a csapat jelentős változásokon esett át; néhány tagcsere mellett megújult a zenei koncepció, erősen felelevenítve a 60-as éveket. A lényeg viszont változatlan: a tagok zeneőrültek, akik szerelmesek abba amit csinálnak!

Nagyon hosszúra sikerültaz eleje, mikor először hallottam a számot én örültem neki a legjobban, hogy megvártam amíg belép a vokál. Baromi ügyes témák, és zseniális orgona break. Első pillanattól kezdve a Telephonera asszociálok a Black Angelstől.

– Deli Soma

Kifejezetten kellemetlen volt ez a zenekar egy-két évvel ezelőtt, és mindenki azt mondta akkor, hogy gyakoroljanak még egy kicsit, és majd jó lesz. Úgy látszik sikerült érniük egy kicsit, ez már nem a régi Carsom Coma, akár új nevet is választhattak volna. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

– Kocsis András

Nagyon tetszik az énektéma, izgi a szerkezete, meg a dalban való szellős elhelyezése és különösen örülök annak, hogy ötletes vokálokkal van alátámasztva. Tök jó hangszerlési megoldások vannak a számban, bár az én ízlésemhez mérten néhol már kicsit kiakad a vintage/vintage szinyó számláló.

– Czeglédi Szasza

Hát nekem a Growlers ugrott be erről a számról, különösen az ének miatt, de a zene sem áll távol onnét. És ez dicséret akar lenni, pláne, hogy vannak ebben a számban egyéninek is ható ötletek, semmi kiszámítható nincs a dalban, és ha az utóbbinak még inkább teret engednek, akkor könnyen lehet, hogy a jövőben már hasonlítgatni sem kell őket senkihez.

– Inkei Bence

Ez a zenekar nagyon sokat fejlődött az elmúlt 2 évben és abszolút innovatívan léptek előre, még ha sok szempontból a soktagú indie-zenekarokat fel lehet hozni referenciapontként. Van valamiféle klasszikus olasz beat-hangulata a dalnak, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudott az egész koncertprogramjuk megújulni.

– Sallai Laci

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük