Bongor

Bongor, polgári nevén Berta Csongor olyan világba kalauzol minket, amelynek alkotóelemei mind-mind ismerősek lehetnek, összeöntve őket azonban kell némi idő, amíg megszokjuk azt a katyvaszt, amit hallunk. Mintha Eminem megtanult volna magyarul és pár percbe akarna besűríteni nyelvileg korszerűsített Arany János balladákat. Üdítő, hogy nem egy újabb ultraerős én-pozícióból megszólaló rapperrel van dolgunk, hanem lényegében egy szerepvers-elbeszélőről, akinek dalszövegei is rejtegetnek irodalmi utalásokat.

Egyszerre utálom és imádom. Az egyik legemlékezetesebb produkció az egész mezőnyben és lelki szemeim előtt már látom, ahogy koncertről koncertre exponenciálisan nő a közönsége, és a végén mindenki megőrül. Belehallgattam egyébként a többi dalba is, és mindegyikben van valamilyen teljesen valószerűtlen, indokolatlan zenei megoldás, nagyon érdekel, ez hogy áll össze egy koncertté. De azt hiszem, őrült egy bulika lesz.

– Biczó Andi

Persze, most nagyon felkapott lett a hipháp, meg a reppelés, és elég nagy számban dőlnek a friss előadók ebből a szcénából, de ez valahol mégis sokkal érdekesebb, mint bármi, amit mostanában hallottam. Tetszik ez a népies beütés is. Hajrá!

– Kirschner Petra

Fu, sokszori hallgatás után sem tudom, merre billen a mérleg nyelve nálam. egyszer azt érzem, hogy nagyon érdekel és tetszik, mert ilyet még talán nem is hallottam, máskor meg kicsit cikinek érzem, tetszik, mert talán mégis hallottam hasonló motívumokat mondjuk a Balkan Fanatiktól amivel engem a világból ki lehet kergetni. De ez sokkal sokkal érdekesebb és több annál, nagyon várom, hogy eldönthessem ezt magamban a koncerten. Viszont borító 5-ös!

– Czeglédi Szasza

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük