Asztrik

Tetszik a dallamvezetés, viszont egy szál gitárral ez nem tartaná fenn sokáig a figyelmet sajnos (a vokálok nagyon sokat segítenek a szám közepén). Végighallgattam a számot és nem érettem meg, hogy mi fogott meg benne azon kívül, hogy sok helyen para melankólia érződik az énekes hangján (bár sokszor ez is bőven elég). Meghallgattam még egyszer, és akkor éreztem, hogy milyen durva hullámvasút a szöveg. Először kicsit soknak tűnt a tájleírás (meg az angolosan kiejtett szóvégi t betűk), aztán egyébként mikor nem a hóesésről van szó, akkor a vége felé elég deep témák jönnek szóba, ami után a hóesés meg a hideg kb. jól esik. Nem vagyok erős műelemző, de ez elkapott. Szomorú/csalódott hangulatú számot nem nehéz írni, de ez inkább valamiféle kiégett hangulat, amit kevés helyen hallottam még, érdekel.

– Czeglédi Szasza

Ebben tényleg az a legjobb, hogy semennyire nem divatos, semmire nem emlékeztet, ami most kicsit is menő, és tényleg sikerül megfelelnie annak a történetmesélős ideálnak, amiről ő maga is beszél a bemutatkozásban. Zeneileg azért lehetne izgalmasabb, illetve kicsit néha indokolatlan a dramatizálás az énekben (“CSOBOGOTT A VÍÍÍÍÍÍÍÍZ”), viszont mindennel együtt is végighallgattam, mert kíváncsi voltam, mi történik és mire fut ki a sztori. És ennél többet asszem nem lehet egy ilyennel elérni, tényleg érdemes ezért még kicsit javítgatni a többit.

– Inkei Bence

Ebben nagy potenciált látok, de nem tudom, mennyire tud ez a dal kiemelkedni ebből a színes-szagos mezőnyből. Egy ilyen énekes-dalszerző esetében nagyon kézenfekvő megoldás az egyszál akusztikus gitár, de itt én valahogy nagyon látnék lehetőséget egy olcsó szintikkel gyönyörűre hangszerelt formációban, amihez nagyon passzolna ez a novellaszerű szövegvilág, ami szerintem egészen egyedi hangütésű és elég valódi.

– Sallai Laci

Számtalanszor újra és újra hallgattam ezt a dalt. Van egy nagyon erős húzása a gitár-ének harmóniájának. Tökéletes letargia, amit jólesően élek át.

– Komróczki Dia

Share
Ismerd meg a többi előadót is

Hírek

Megvan az első négy idei fellépő

Sze 30.

Október 10-én élőben is bemutatkozhat a Godot Workshop, a Titokzatostelepesek, a Bongor és a The California Nightmares a Dürer Kertben. A Facebook eseményért ide kell kattintani.

Bemutatkozik a legjobb 34 zenekar

Sze 26.

Mától böngészhetitek a legjobb 34 zenekart a Kikeltető miniszájton (vagyis itt, haha). A technotól a singer-songwriteren át a szörfpunkig idén is egy elég eklektikus mezőny jött össze, túrjatok bele bátran, és lájkoljátok a kedvenceiteket!

Szeptember 14-én határidő-buli az Aurórában

Sze 6.

A jelentkezési határidő előtt egy nappal tartunk egy kis összejövetelt régi és leendő Kikeltetős arcokkal, kerekasztalbeszélgetéssel és bulival. Itt a Facebook esemény, gyertek sokan!

Sallai Laci és Inkei Bence a Kikeltető zsűrijében

aug 25.

Az idei Kikeltető zsűrijében számos új tagot köszönthetünk, például Czeglédi Szaszát a Bánkitótól, vagy Kirschner Petrát az Akváriumtól, de frissen csatlakozott a Felső Tízezer frontembere, Sallai Laci és a 24.hu kultúra rovatának vezetője, Inkei Bence is.

Zsűri

Görög Miki

Az UbikEklektik főszervezője

Inkei Bence

A 24.hu kult-rovat vezetője

Sallai Laci

A Felső Tízezer frontembere

Deli Soma

A Vanishing Point fesztivál szervezője és a Middlemist Red basszusgitárosa

Kirschner Petra

Az Akvárium és a Made In Pécs fesztivál programszervezője

Dömötör Endre

A Recorder magazin főszerkesztője

Czeglédi Szasza

A Bánkitó zenei szervezője, a Run Over Dogs frontembere

Sajó Dávid

Az Index újságírója

Kocsis András

A KERET alapítója, a Kolorádó szervezője

Biczó Andi

A phenom’enon zenei szerkesztője, a Budapest Park munkatársa

Partnerségben velük