Na, ki az öt legjobb pécsi gitáros?
február 22, 2017

Tessék, itt van egy TOP 5-ös lista az általunk legjobbnak gondolt pécsi fiatal gitáros titánokról, akik nem csak az erősítőjüket gerjesztik, hanem a női közönséget is.

5. Karlóczy Dávid

karloczy_dávid_2

Karlóczy Dávid szemtelenül fiatal a maga 18 évével, viszont a saját fiatalságát is megszégyenítő önbizalommal hozza a riffeket és a szólókat. Olyan stabilan játszik a gitáron, mint a Magasház (r.i.p.). Az Ivyz szólógitárosaként ismerheti Pécs, akik előtt ígéretes út áll.

4. Irsik Bence

irsik_bence

Irsik Bencét a negyedik helyről már nem kell bemutatni senkinek. A Kaktus gitárosaként otthonosan mozog a mély, elvont riffek és furcsa hangolások között, ezek mellett pedig mesterien használja az effekteket is, mindezzel gyökeresen formálva a Kaktus amúgy is sajátos hangzásvilágát.

3. Szénás-Máthé Nándor

nándika

Harmadik helyen Szénás-Máthé Nándor, a Nappali szívtiprója. A Junkie Jack Flash ritmusgitárosaként kezében vannak a bulesos és szilárd riffelgetések, emellett pedig a szaxofon nagymestere is néhány számban.

2. Tőke Máté

tőke_máté

Második helyen Tőke Máté: Pécs legújabb üdvöskéinek, a Szónoknak a gitárosa nem csak az effektekben, hanem a hol könnyed, hol keményebb fúziós gitártémákban is nagyon otthon van. Gitárjátéka ötvözi a jazzt, a klasszikus rockot és a pszichedelikusabb melódiákat.

1. Pető Szabolcs

pető_szabi

Az első helyen Pető Szabi áll, a Junkie Jack Flash fő fenegyereke. Szerintem nem tagadhatjuk el tőle az első helyet. Ő Pécs (tudtommal) egyetlen trú rocksztára, aki még a régi nagyoktól „tanult”. Frontembernek is kiváló, de minket főleg a gitárjátéka érdekel. Szabi szólói úgy hasítják fel a dobhártyád, hogy utána megköszönöd neki azt a gyönyört.