Kikeltető PÉNZ
Így még biztosan nem hallottad a legismertebb népdalunkat
Ben Mornin dalpremier

Így még biztosan nem hallottad a legismertebb népdalunkat

Ben Mornin dalpremier

Ha valamire allergiás vagyok, az az átgondolatlan és indokolatlan hozzányúlás a népzenei hagyományainkhoz. Számtalan balul sikerült folk-projektet láttam feltűnni, majd megérdemelten alábukni az érdektelenség posványába. Egy-két üdítő kivétel persze mindig akad, pláne akkor, ha egy elektronikus zenével foglalkozó gitáros véletlenül csinál egy népzenei remixet.

Ben Mornin aka Reggel Bence tudniillik hasonlóképpen dolgozta fel talán leghíresebb népdalunkat, a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetűt. Egy erdélyi tábortüzes gitározgatás közben a One Dayt (vagyis Asaf Avidan Reckoning Songját) kezdte el játszani, mire valaki elkezdte ráénekelni a Tavaszi szelet.

A végeredmény annyira üdítő volt, hogy a németországi Fréd is becsatlakozott vokálozni, stúdióba vitték az ötletet, és elkészült ez a kellemes lüktetésű, stílusában teljesen egyedi népdalfeldolgozás.

Ha bejön a Ben Mornin-féle hangzás, akkor ajánljuk a tavaly megjelent albumát, melyről részletes kritikát is írtunk még novemberben.

 

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.