HETI BONTÁS / DEC 18 – 24 részletei..." /> HETI BONTÁS / DEC 18 – 24 részletei…

">
Keltető Zenék Videók PÉNZ Szomszéd Még

A karácsonyi hajrába befordulva ajándékozós hangulatba került a város, de az év utolsó előtti hetében mi, zenefogyasztók kapjuk a legjobb ajándékokat. Elég sűrű hét lesz a mostani, a Toldi Twin Peaks-estjével, a Run Over Dogs évzárójával, a Csaknekedkislány elmaradhatatlani karácsonyi bulijával a Mayberian Sanskülotts-cal, s de hétvégén a soul-hiphop rajongók is élvezkedhetnek a Save the Date második kiadásán.

Hétköznap

 • Dec 19 – Első melankolikus magyar estjével már egyszer megtömte a Kuplungot Henri Gonzo, most kedden pedig újabb magyar dalcsokorral készül a Fran Palermo frontembere.
 • Dec 19 – Tematikus buli a Toldiban! A kultsorozatok szent és sérthetetlen alapműve, a Twin Peaks kerül a terítékre. A tombolán és szépségversenyen kívül minikoncertek is lesznek az Unknown Child, az Imanexperiment és Nóvé Soma közreműködésével, mellettük pedig természetesen a Lynch-univerzum legmarkánsabb zenéi fognak pörögni. Bang bang!
 • Dec 20 – A kortárs magyar irodalom és könnyűzene találkozása megszülte az évek óta sikeres Rájátszás-projektet, s ez a buzgalom a fiatalabb generációt is megihlette. Ezúttal Szarka Károly ‘Az én hibám’ című, készülő regénye és Sallai László doktor úr eltitkolt, elfeledett és kevésbé slágeres dalai kerülnek egy közös dimenzióba.
 • Dec 20 – Aki keményebb élményre szomjazik szerdán, annak irány a Kuplung, ahol a Japán turnéjából éppen hazaért Run Over Dogs düngöli szét a színpadot a Dungaree és a River of Lust segítségével.
 • Dec 20 – A Robotban igazi Kikeltetős line-up jött össze, hiszena  Lemurian Folk Songs mellett az idei tehetségkutatónk elődöntőse és döntőse, az Indeed és a The Swamp Creatures is zúzni fog a szerdai éjszakában.
 • Dec 21 – Egy ausztrál zeneszerző, James Chatburn vendégeskedik a Tinta Art Caféban. Soulos, indietronicás produkciója mellett a stílus magyar képviselői, a Tape Delayes duó Zolo & Halo is játszik egy saját szettet.
 • Dec 21 – A Toldiban elszabadul a magyar nyelvű underground agymenés: fellép a töretlen népszerűség felé száguldó (halál;orgazmus) és a Buzi kisfiúk.
 • Dec 21 – A csütörtök és a hét legfényesebb, legátszellemültebb buliját a Hajón rendezik, a Csaknekedkislány és a Mayberian Sanskülotts közös karácsonyi összejövetelén.
 • Dec 21 – Ezzel még mindig nincs vége a csütörtöki kínálatnak, hiszen az elementáris erejű jazz-produkció, a Gnú is megmutatja magát az Aurórában.

Hétvége

 • Dec 22 – Tavaly bejött, idén pedig emelnek a téten a Save the Date szervezői. Egynapos soul-hiphop buli az Akváriumban, a színtér legjobb magyar képviselőivel, illetve néhány külföldi vendéggel és egy csomó koprodukcióval – ahogy azt illik. A teljes igénye nélkül: SoulClap Budapest, Slow Village, M3nsa, Babé Sila, Amoeba feat Sena, Call me Unique (UK), James Chatburn (AU) itt is, plusz az idén már egy-egy finom lemezt jegyző Window és Róqa is új EP-t fog avatni pénteken.
 • Dec 22 – A Kék Lóban ennél is különlegesebb dologra kerül sor: Tizennégy zenész hangszerekkel fog techno zenét játszani. Komolyan? Úgy tűnik.
 • Dec 22 – A szeretet ünnepe előtt két nappal mivel mással tehetné fel idei teljesítményére a koronát a Toldi Klub, mint a szeretet földi helytartójának koncertjével. Igen, Kozsó és az Ámokfutók a Bajcsyn!
 • Dec 22 – Talán váratlanul is nagy sikere van az italodiscóknak a Beat on the Bratben, de a csúcson nem kiszállni kell, hanem tovább pörgetni a lemezeket az ének és a tánc hazájából. Jubileumi 10. bulijához ért a Super Italo partisorozata, az este során stílszerűen tíz dj váltja egymást a pultban.
 • Dec 23 – A megunhatatlan örömzenét játszó Zuboly az A38 hajón tartja évzáró koncertjét. Előzenekaruk a Csángálló lesz.
A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Iratkozz fel, és minden hétfőn megkapod a legfrissebb Heti Bontást!

Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
ivan & the parazol middlemist red keret heti bontás fesztivál volt fesztivál fran palermo Bánkitó Sziget lemez kritika a38 koncert Kaktus interjú ep képek Irie Maffia keretblog.hu pécs budapest keltető Akvárium kikeltető galéria