HETI BONTÁS / ÁPR 10 – 15 részletei..." /> HETI BONTÁS / ÁPR 10 – 15 részletei…

">
Kikeltető PÉNZ

Fájdalomcsillapítóul az elmúlt napok történéseire a hét további része dúskál az ígéretes programokban és megmozdulásokban – nem csupán zenei téren – de mi most szorítkozzunk erre a témára;

HÉTKÖZNAP

 • ÁPR 10 –  A post-Müszi korszakban is folytatódik Riders on the Mall (ROM) audiovizuális művészeti fesztiválja. Kezdőnapján például különböző performanszok mellett Beata Pozitiva (UK /AT / Tilos) érkezik egy post-election birthday DJ-szettel, a Pneuma Vizuállal és van Paks vizuáljával kiegészülve. A 3 nap helyszínei közül az egyik egyelőre top secret, a többi: MÜSZI Közért, Három Holló / Drei Raben, Trafó House
 • ÁPR 11 – A hagyománnyá váló Lumenes JazzaJ keretében a KADA experimentális zenei projektje örömzenél és Oláh Linda magyar származású, svéd zeneszerző-énekesnő kísérletezik a hangjával és az elektronikával.
 • ÁPR 11 – A Szimpla Lemming Program ölelésében a Muzsik és Volkova magyar-orosz dalszerző testvérpárja ad ízelítőt indiefolkos/akusztikus hangzásvilágából.
 • ÁPR 12 – A csütörtöki programdömping egyik fénypontja a The Qualitons lemezbemutató és 10 éves jubileumot ünneplő koncertje az A38 Hajón, amihez a Keeymen instrumentális surfrock-orgiája melegíti be a fedélzetet.
 • ÁPR 12 – Egyetlen fővárosi klubkoncertjét adja 12-én a Jazzékiel az Instantban. Előttük pedig Musica Moralia, aka Meggyesházi Éda különleges hangulatú, experimentális poszt-folkjában mártózhatunk meg.
 • ÁPR 12 – A jazzt, a blues-t és a 60-as évek pszichedéliáját elegyítő brit Electric Octopus előtt a hazai avant-garde jazz színtér egyik legérdekesebb formációja, a Deus Ex Quartet varázsol.
 • ÁPR 12 – A csütörtök éjjelt két izgalmas, kütyüzős produkció tölti majd meg: európai turnéja első állomásaként a Toldiba is elhozza elektronikus eszközökre és akusztikus dobokra épített live act-jét Ficture és az Analog Balaton duója perdít minket eksztatikus táncba.
 • ÁPR 12 – A ROM záróbuliján visszarepülünk 1898-ba a Princess of Persia c. élő late night videójátékkal, amelyben a hazai performansz-szcénából és techno-közegből ismert szereplők találkoznak és mérik össze szuperképességeiket, majd időben és térben előre-hátra ugrálva kísérelnek meg közösen egy másik jövőt kovácsolni.

HÉTVÉGE

 • ÁPR 13 – Péntek 13. apropóján az Ambient falai között duplán is megtapasztalhatjuk a The Best Bad Trip-élményt. Egy szürreális avantgárd jazz koncert után a srácok beállnak a DJ pult mögé és ígéretük szerint az ellentmondásosság és a megbízhatatlanság lábnyomain táncoltatják meg rajongóikat.
 • ÁPR 13Yé-yé 60’s francia parti Vol.5. a Beat On The Bratben! Szakértő vendég lemezlovas Skóciából: Matt Meek.
 • ÁPR 13 – A TEJ frontember Pálinkás Tamás kezdeményezéseként Subpopfesztivál lesz a Kuplungban TEJ-ék mellett a Mocsok 1 Kölykök, a Saverne, a Mamelons és a Gargantua mainstream-ellenes gitárpopjával.
 • ÁPR 13 – Az Auróra pénteke tálcán nyújtja a pszichedéliával átitatott rockcsemegéket a Kicsi A Világ és két Kikeltetős ismerősünk, az OHM MAID és a Shakin’ formájában.
 • ÁPR 14 – Elstartol a Gólya forrásgyűjtő kampánya, aminek nyitónapján igazi mini-fesztivál kerekedik több helyszínnel és programmal. Fellép többek között Sallai Sanyi, Darvas Kristóf, a Pont, a Phantasy Bureau, a Verőköltő és a Duckshell.
 • ÁRP 15 – A vasárnap délutáni idillben Barkóczi Noémi félzenekaros felállásban szállítja furcsán felemelő mélabúját az Akvárium teraszára.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Iratkozz fel, és minden hétfőn megkapod a legfrissebb Heti Bontást!

Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
ivan & the parazol keretblog.hu Akvárium lemez fesztivál koncert keret budapest pécs Bánkitó képek heti bontás a38 kritika middlemist red Sziget ep Irie Maffia fran palermo keltető volt fesztivál Kaktus interjú galéria kikeltető