HETI BONTÁS / ÁPR 10 – 15 részletei..." /> HETI BONTÁS / ÁPR 10 – 15 részletei…

">
Kikeltető PÉNZ

Fájdalomcsillapítóul az elmúlt napok történéseire a hét további része dúskál az ígéretes programokban és megmozdulásokban – nem csupán zenei téren – de mi most szorítkozzunk erre a témára;

HÉTKÖZNAP

 • ÁPR 10 –  A post-Müszi korszakban is folytatódik Riders on the Mall (ROM) audiovizuális művészeti fesztiválja. Kezdőnapján például különböző performanszok mellett Beata Pozitiva (UK /AT / Tilos) érkezik egy post-election birthday DJ-szettel, a Pneuma Vizuállal és van Paks vizuáljával kiegészülve. A 3 nap helyszínei közül az egyik egyelőre top secret, a többi: MÜSZI Közért, Három Holló / Drei Raben, Trafó House
 • ÁPR 11 – A hagyománnyá váló Lumenes JazzaJ keretében a KADA experimentális zenei projektje örömzenél és Oláh Linda magyar származású, svéd zeneszerző-énekesnő kísérletezik a hangjával és az elektronikával.
 • ÁPR 11 – A Szimpla Lemming Program ölelésében a Muzsik és Volkova magyar-orosz dalszerző testvérpárja ad ízelítőt indiefolkos/akusztikus hangzásvilágából.
 • ÁPR 12 – A csütörtöki programdömping egyik fénypontja a The Qualitons lemezbemutató és 10 éves jubileumot ünneplő koncertje az A38 Hajón, amihez a Keeymen instrumentális surfrock-orgiája melegíti be a fedélzetet.
 • ÁPR 12 – Egyetlen fővárosi klubkoncertjét adja 12-én a Jazzékiel az Instantban. Előttük pedig Musica Moralia, aka Meggyesházi Éda különleges hangulatú, experimentális poszt-folkjában mártózhatunk meg.
 • ÁPR 12 – A jazzt, a blues-t és a 60-as évek pszichedéliáját elegyítő brit Electric Octopus előtt a hazai avant-garde jazz színtér egyik legérdekesebb formációja, a Deus Ex Quartet varázsol.
 • ÁPR 12 – A csütörtök éjjelt két izgalmas, kütyüzős produkció tölti majd meg: európai turnéja első állomásaként a Toldiba is elhozza elektronikus eszközökre és akusztikus dobokra épített live act-jét Ficture és az Analog Balaton duója perdít minket eksztatikus táncba.
 • ÁPR 12 – A ROM záróbuliján visszarepülünk 1898-ba a Princess of Persia c. élő late night videójátékkal, amelyben a hazai performansz-szcénából és techno-közegből ismert szereplők találkoznak és mérik össze szuperképességeiket, majd időben és térben előre-hátra ugrálva kísérelnek meg közösen egy másik jövőt kovácsolni.

HÉTVÉGE

 • ÁPR 13 – Péntek 13. apropóján az Ambient falai között duplán is megtapasztalhatjuk a The Best Bad Trip-élményt. Egy szürreális avantgárd jazz koncert után a srácok beállnak a DJ pult mögé és ígéretük szerint az ellentmondásosság és a megbízhatatlanság lábnyomain táncoltatják meg rajongóikat.
 • ÁPR 13Yé-yé 60’s francia parti Vol.5. a Beat On The Bratben! Szakértő vendég lemezlovas Skóciából: Matt Meek.
 • ÁPR 13 – A TEJ frontember Pálinkás Tamás kezdeményezéseként Subpopfesztivál lesz a Kuplungban TEJ-ék mellett a Mocsok 1 Kölykök, a Saverne, a Mamelons és a Gargantua mainstream-ellenes gitárpopjával.
 • ÁPR 13 – Az Auróra pénteke tálcán nyújtja a pszichedéliával átitatott rockcsemegéket a Kicsi A Világ és két Kikeltetős ismerősünk, az OHM MAID és a Shakin’ formájában.
 • ÁPR 14 – Elstartol a Gólya forrásgyűjtő kampánya, aminek nyitónapján igazi mini-fesztivál kerekedik több helyszínnel és programmal. Fellép többek között Sallai Sanyi, Darvas Kristóf, a Pont, a Phantasy Bureau, a Verőköltő és a Duckshell.
 • ÁRP 15 – A vasárnap délutáni idillben Barkóczi Noémi félzenekaros felállásban szállítja furcsán felemelő mélabúját az Akvárium teraszára.
A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.
Iratkozz fel, és minden hétfőn megkapod a legfrissebb Heti Bontást!

Elküldjük minden vasárnap a heti cikkeinket az inboxodba, imádni fogod!

Kövesd a KERET blogot a Facebookon!
Irie Maffia budapest interjú kikeltető Kaktus Bánkitó klippremier middlemist red koncert volt fesztivál fesztivál a38 ep heti bontás keltető premier kritika fran palermo lemez képek galéria Sziget pécs Akvárium keretblog.hu