Kikeltető PÉNZ

Hangok a szomszédból

  • Milyen? Instrumentális Rock, Pszichedelikus Rock, Post Rock
  • Mióta? 2011
  • Honnan? Joánina
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: Naxatras, Electric Moon, Russian Circles, Yuri Gagarin
  • Facebook oldal

Hamarosan élőben is, addig pedig itt nálunk – bemutatkozik a görög Their Methlab.

Ha esetleg valaki nem értené, elnevezésük annyit tesz, hogy “az ő metamfetamin laboratóriumuk“, de a nem túl bizalomgerjesztő név mögött azt kell érteni, hogy ők “kotyvasztják” a zenét. Az erre szolgáló, alább látható helyiséget elnézve pedig egészen találónak tűnik a névválasztás:

Joánina (vagy Jannina) egy kis görög város észak-nyugaton, ahol nem a legintenzívebb a zenei élet. Ha hihetünk a srácoknak, ezen a vidéken rakták össze a zenekar nevét viselő bemutatkozó EP-jüket. 2017-ben költöztek fel testületileg Athénba, ekkor kezdtek el beindulni az események.

Elkezdtek nagyobb bandákat szupportálni és idén februárban végre kiadták első LP-jüket. A végeredmény a kislemezhez képest egy kevésbé nyers lemez. Bár a számírás folyamata náluk érezhetően a jammelés köré épül, a The Last Second már sokkal kidolgozottabb, érettebb. Azért nem kell valami szögletesre gondolni, maradunk a sztratoszférában.

Fennakadt szembogarak, remegő levegő, pedáltenger, elszökő nyálcsepp, szédülés, szerelmes ernyedtség, magasztos émelygés, újra és újra induló crescendók és még több fuzz!

Számomra kimagasló színfoltja az idei évnek ez a lemez. Elejétől a végéig vitt magával, ringatott és dobált.

Ha a szörfrock az, amikor meglovagoljuk a hullámokat, akkor itt a törött deszka vagyunk, ami magatehetetlenül sodródik egyre távolabb a parttól.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.