Kikeltető PÉNZ

Hangok a szomszédból

  • Milyen? Heavy metal, Proto-metal
  • Mióta? 2018
  • Honnan? Graz, Ausztria
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: Joan Jett, Patti Smith, Nashville Pussy, Blues Pills, Atomic Bitchwax
  • Facebook oldal

A DUSK annyira zsenge zenekar, hogy a pontos felállás csak idén augusztusban tisztázódott le. Azonban rögtön fejest ugrottak a munkába, a ‘Soul eater’ című demó után már itt is az új kislemez, a High Radiation, három elég erős dallal.

A srácok nem lacafacáznak, teli arccal nyomják a rock and rollt. Durva és célratörő. Az a fajta zene, amikor fejben már fújja a hajadat a szembeszél és nyeled az országút porát. Van egy kevés vintage hangulata, de nincs az a szájíze az embernek, mintha hallotta volna már.

Bár a húzása ismerősnek tetszik, mégis nehéz volna mihez hasonlítanom. Nincs megállás, nincs visszatekintés, egyenesen előre halad, sőt rohan a zene. A hangszerek ámokfutása pedig kiált ezért a fajta énekstílusért, ezért az egyszerre könyörgő és ellentmondást nem tűrő, nyers női vokálért. Rendkívül vagány.

Személy szerint kíváncsian várom, hogy mivé érik majd a dolog, de már most is elég ígéretes ez az osztrák csapat. A múlt vasárnap megjelent lemez mellett külön aktuális róluk írni, hiszen szeptember 28-án, pénteken, tíz órától láthatjátok őket játszani Budapesten, a Valyo Kikötő záró hétvégéjén!

Szerző: Kutya

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.