Kikeltető PÉNZ

Hangok a szomszédból

  • Milyen? Neo Pszichedelikus Rock
  • Mióta? 2017
  • Honnan? Limassol
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: Aprodite's Child, The Black Angels, Tame Impala, Middlemist Red
  • Facebook oldal

Audionális kaleidoszkóp: a múlt és a jövő lencséi kerülnek átfedésbe.

A ciprusi Arcadian Child zenéje minden nehézsége ellenére igen könnyen fogyasztható, tompa lüktetése akadály nélkül kúszik, mind az ifjú hipszter, mind a keményebb vonalas rocker fülekbe. A hangulat a hatvanas éveket idézi, ám a hangzás már a modern pszichedélia mezejére terel minket. A letisztult indie-s dallamokat és énekhangot a stoner rockos riffek mellett a keverés és a felvételek módja piszkítja vissza ezzé a szerethető, új, de mégis ismerős, dobhártyát gyönyörködtető masszává.

A 2017-es Afterglow-val törtek be a az európai színtérre, ezen a lemezen még erősebben érződnek a különböző zenei behatások, mint a Queens of the Stone Age-é vagy a Black Angels-é. Komolyabb sikereket a most egyéves születésnapját ünneplő Superfonica hozott. Ez egy teljesen kiforrott album, felismerhető stílusjegyekkel és a saját hangzásukkal. Hallani a lemezen, hogy a muzsikusok a végletekig perfekcionisták. Valószínűleg nem két nap alatt írták a számokat, a nótákon érződik a munka, csak úgy, mint a szerelem. Bár a ’Painting’ és a ’March’ dinamikáját tekintve kicsit kilógnak a sorból, mégis nehezen tudnám ezt a lemezt részekre bontani, a dalok egységet alkotva testesítik meg az Arcadian Child életérzést. Szinte egyértelműnek tűnik, hogy egy szigetországból jönnek a srácok, a tenger zúgása végigkíséri minden mozdulatukat.

No, nem arra a surfrockos szinuszgörbére kell gondolni, inkább olyan, mintha egy a parton heverő, hatalmas, színes csiga házát szorítottuk volna a fülünkre.

Az itthoni koncertet nem akármilyen társaságban adják. Egy szerényebb pszichedelikus rock csúcstalálkozó lesz a Három Hollóban, november hatodikán. Fellép a nemrégiben az Egyesült Államokat körbeturnézó, olasz Mr.Bison, új klipjével érkezik az Indeed és a hazai színtér egyik legígéretesebb formációja, a Ripe Foal fogja bemutatni debütáló EP-jét.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.