Kikeltető PÉNZ

Hangok a szomszédból

Acute Dose
  • Milyen? CHILL, SLACKER, PSYCH, MATH, POST-MINDEN
  • Mióta? 2010
  • Honnan? BRNO
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: KING KRULE, MAC DEMARCO, EAGULLS, THE GARDEN
  • Facebook oldal

Vegyük King Krule félig szenvedő, félig unott, még a post-punk érából kimásolt hangját, kérjük meg Mac DeMarcot, hogy tenyereljen rá a chorus pedálra, mindezt fűszerezzük meg egy kis korai brit jangle poppal, meg némi quarter-life crisis nihillel, majd dobjunk a tetejére matekos free-jazzes dobokat – valahogy így lehet elképzelni a cseh Acute Dose receptjét.

A hullámzó, szétfolyó gitárok, és a furcsa, bénázós-beszélős énekstílus, – melyek kéz a kézben oly sikeressé tették az előbb említett Mac DeMarcot, Connan Mockasint, vagy mondjuk Ariel Pinket (és ez a lista tényleg végtelen) – nagyon jól állnak a brnói bandának. Szerencsére a lendület, az izgalmas ritmusszekció, és az ide-oda bebiggyesztett soul groove-ok nem engedik elsüllyedni őket a slacker rock klisék tengerében – hiszen ki ne unná már a viccelődős, pszichedelikus garázsos, deszkázós, betépős los angeles-i hosszúhajúcsávós gitárzenét.

A szabad, szellős tér héliumként tartja levegőben, sőt néhol a dreampop határmezsgyéjére sodorja az Acute Dose lufiját. Hagytak annyi jóleső ürességet a hangzásban, hogy az könnyed és harmonikus legyen, de elég feszesek maradtak ahhoz, hogy ne essen darabjaira az egész.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.