Örömzene három nyelven, de egy tőről
június 6, 2018

A megboldogult Gólya helyén az egykori Djüm Djüm búcsúkoncertje után 2017 tavaszán, rögtön másnap megalakult a Duckshell. A srácok azóta egy kisbuszba zsúfolódva Barcelonáig oda és vissza végigzenélték a Dél-Európa utcáit, most pedig eljött az ideje az első kislemeznek.

A zenekar igazi multikulti, hiszen több nemzetiség zenei és nyelvi kultúrája keveredik zenéjükben. Ahogy bemutatkozásukban írták magukról: „A kultúrák és stílusok keveredése az egyetlen biztos pont a Duckshellben, mely a tagok brazil, angol és székely származásának köszönhető. Zenéjüket Multilingvisztikus Sunshine-Punknak nevezik, mert a gátlástalan mulatozás és a lucskos-mucskos veretés egyszerre érvényesül benne.”

A nyitótrack hangszereléséről és hangulatáról nekem rögtön a korai Bohemian Betyars ugrott be, ráadásul a refrénjénél frappánsabbal magyar nyelven idén még nem találkoztam:

„A város egy dallam, de csak a szél fütyüli | szarrá hallgattam | mégsem tudom eljátszani.”

A maradék négy számban beigazolódik az ígéret, hiszen angolul, portugálul és magyarul is szól az ének, a zene alapritmusa és szövegvilága pedig abszolút beleillik a csavargó, utcazenélő imidzsbe.

A Szólok Anyunak EP egy húzós, táncoltató ötszámos lenyomata a zenekar kalandos első évének. Méltó lezárás, de a lényegi dolgok még csak most következnek.

  • Például holnap, a Gilisztával és Siketfajddal közös lemezbemutató koncertjükön! Helyszín a Három Holló, beugró: ötszáz magyar forint.