Lírai taggal vált teljessé új anyagára a post-rockkal kísérletező Bricklane
június 6, 2019

Pécs a hazai alternatív zene egyik bölcsője, ezt eddig is tudtuk. Az ismert nagyobb neveken túl rengeteg új feltörekvő formáció származik onnan, nekik nyújtott lehetőséget a szélesebb rétegekhez való eljutásra az idén negyedik alkalommal szervezett Made in Pécs fesztivál. Itt debütált januárban ötdalos, zeneileg mozgalmas instrumentális EP-jével a Bricklane zenekar is, akik most egy új számot hoztak nekünk.

A banda élete január óta mozgalmasan telt, ugyanis egy új, lírai oldallal bővült zenei eszköztáruk.

A klasszikus dob-gitár-basszus trióhoz negyedikként csatlakozott Ottó Dani is a mikrofonnál, aki spoken worddel gazdagítja a srácok még kialakulóban lévő világát.

Így egy újabb, letisztultabb irányba indult a banda, ezt pedig a fél hónapja megjelent ‘B e n t’ című számuk teaserével festették le. A dal szövege a külső vonzalmak helyetti saját magunk felé fordulásról szól, melyet jól kísér a lágy, bő visszhanggal nyugtató gitárszólam.  

Dani csatlakozásáról és a közös munkáról Keczeli Szabolcs dobos – akit már a Doggos-ból is ismerhetünk – mesélt nekem:

„Úgy kezdődött a közös sztorink, hogy tavaly nyáron előadtuk a kislemezt egy próbaterem koncert keretében, a régi, hármas felállásban, ahova elhívtuk az ismerőseinket, köztük Danit is. Azt láttuk a bulin, hogy nagyon tetszik neki és lelkesedik a zenénkért. Röviddel ezután felajánlotta, hogy szívesen írna verseket és tenne hozzá a produkcióhoz. A legjobban az mutatja, hogy teljesen közös hullámhosszra kerültünk, hogy egyetlen próba alatt sikerült megírni a hangszeres részt, a szöveget, mindent rögzíteni és az utómunkát is elkészíteni, miközben a felvételen éppen nem dolgozó tagok már a videót forgatták hozzá!” 

A teaser elnevezés nem véletlen, ugyanis további 3 számot terveznek a nyár folyamán a srácok, melyek közül most a ‘Tündért’ mutatják be.

„Ez az első közösen megírt dal, ami a letisztult hangzásával elősegítette az összeszokást. Néhány próba után készen is állt a rögzítésre, amit az elejétől kezdve házon belül oldottunk meg az utómunkával együtt, kivéve a mastering részt, amihez Szabó Szebasztián segítségét kértük. Ezúton is nagyon hálásak vagyunk, Szebi!”

Ez már teljesértékű számként érkezik elénk és szövegével magyarázatot ad a hangulatkeltő teaser befeléfordulására. A csalódott érzelmi állapotból azonban a második rész post-rockos, elszállós témája ránt ki minket az új zenei irányvonal felé. 

Az immár négytagúvá vált zenekar a közeljövőben még két szám megjelentetését tervezi, így mindenképpen érdemes lesz követni őket, hogy lássuk merre halad zenei világuk.