Kikeltető PÉNZ

Keltető

Black Tones
  • Milyen? rock, garage rock
  • Mióta? 2016
  • Honnan? Budapest
  • Tetszeni fog, ha ezeket bírod: The Greenhornes, The Black Box Revelation, Kaiser Chiefs, Attic Lights
  • Facebook oldal

 

A Black Tones 2016 elején alakult Budapesten. A trió akkoriban még duó volt, és ugyanazon év végére új basszusgitárosukkal együtt kiadták első kislemezüket. Azóta a zenekar már három jól összeállított EP-t tudhat magáénak. Legutóbbi szerzeményük Home címmel látta meg a napvilágot szeptember 29-én.

Stílusukat tekintve a garázsrock mellett a “blues-os férfi picsogás” tökéletesen megfér. Ami igazán érdekes történetükben az az, hogy nincs kijelölt énekes. Többnyire minden számban más tag vállalja a prédikátor szerepét. Szerintük ez a módja annak, hogy saját hangszeres produkciójuk ne szoruljon háttérbe. Természetesen ez felvet pár elég komoly problémát a jövőre nézve, de még az is lehet, hogy valami egészen új, működőképes dolog sül ki a végén.

A Kikeltetőre beadott számukon nem gondolkoztak sokat, csak véletlenszerűen ráböktek egyre az eddig megjelentek közül. A ‘Memories’ fő énekét a dobos viszi, meglepően tiszta hangon. A szám második kislemezükön kapott helyet, melyet Mona Lisa-nak neveztek el. A teljesen random trackválasztás mellett a jelentkezésről is majdnem lecsúsztak, de szerencsénkre a tavalyi versenyző Shakin’ biztatására mégis beadták biojukat az utolsó pillanatban.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.