Keltető Zenék Videók PÉNZ Szomszéd Még
Mongol szelekkel érkezett meg Baq új dala

Mongol szelekkel érkezett meg Baq új dala

Aki járt már BWOLA bulin, az most meg fogja nyalni mind a tíz ujját, de minden ínyencnek tetszeni fog Baq bemutatkozó anyaga. A magyar tropical bass anyahajójánál, a Babylon Records-nál fog megjelenni első lemeze április végén, melyről egy mongol népi hangszerekkel és torokénekléssel összerakott dalt mutatott meg nekünk.

Bak Bálint a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zenei Médiaművész szakán tanul és megannyi sideprojektje és álneve mellett nem olyan rég felfedezte kunsági gyökereit, s ennek hatására született meg Baq. Egy virtuális világzenei felfedezőútra indult és készített egy kislemezt, mely a Geree Sanasa címre hallgat, és már elő is rendelhetitek.

“A single címe “тэнгэр” (tenger), ami mongol illetve egyéb altáj nyelveken azt jelenti: az ég. Emelkedett intro volt a célom, a drop pedig a Stasra jellemző, szaggatós ütem. Természetesen használtam az EP-n is visszaköszönő torokéneklésemet, mely szintén a szibériai népzene sajátossága. Igazából a pentaton dallamok, keleti hangszerek, cinematikus ambientek jellemzik a munkámat.” – summázta a tudnivalókat Bálint.

Stas ritmusai és perkussziós hangjai, illetve az én dallamvilágom és hangszerkészletem ötvözete ez a track.

Április 27-én jelenik meg a teljes lemez, s ugyanekkor a Fészekben élőben is találkozhattok Baq különleges zenei világával a következő BWOLA bulin.

A KERET bloghoz bárki hozzáférhet ingyen, azonban a fenntartása költségekkel jár. Szeretjük a kortárs magyar zenét, szeretünk ezzel foglalkozni, azonban a fennmaradásunkhoz és a fejlődésünkhöz szükségünk van a ti segítségetekre is! Havi rendszeres, vagy egyszeri adományoddal hozzájárulhatsz a missziónkhoz, hogy ezáltal az egész budapesti független színteret is támogasd.