A szorongás hangmintái
március 25, 2017

Öt éve zenél, a hazai zenei köztudatba mégsem véste be magát igazán az Unravel művésznevet jegyző Harmath Soma. Most adott ki egy új dalt ‘floruit’ címmel, melyet a külföldi premiere után nálunk hallgathattok először.

Az elektronikus műfajok palettájából ízléses hanyagsággal válogató Unravel az ELEVATED kollektíva tagja, de elmondása szerint itthon nem nagyon mutogatta zenéit még ismerőseinek sem, inkább külföldi blogoknak és csatornáknak küldte az aktualitásokat – sikeresen, hiszen jó visszhangra talált a zenéje.

Az ‘floruit’ a szorongásról, illetve a szorongás feloldásáról és hasznosításáról szól (Spotify link itt), persze szövegszinten konkrét jelentésekkel aligha találkozunk a kétperces dalban. Helyette viszont kapunk erős impressziókat, hangulatokat, és persze kilónyi sample-t.

„Régebben szinte kizárólag hangmintákkal dolgoztam, sokszor a technikai megkötések (egyszál Ableton), sokszor pedig pont a technológia adta lehetőségek (egyszál Ableton) hatására. Azóta persze próbálok ilyen téren is terjeszkedni, szélesebb apparátussal dolgozni.” 

Idén sok új dallal készül Soma, szóval ha ráéreztetek a zenéjére kövessétek a közösségi média összes létező platformján, vagyis: Facebook, SoundCloud, Spotify, Bandcamp.