Ezek voltak 2016 legemlékezetesebb pillanatai
december 29, 2016

A 2016-os év elég sok szempontból elég szar volt, ezt kár szépíteni. Azonban sokkal jobb a jó dolgokra emlékezni, mint a rossz dolgokon keseregni, ezért összeszedtünk az év pillanatait.

Itt elképzelhettek bármit, majd ahogy látjátok, egy egész fesztiváltól egy nüansznyi gesztusig, ezek voltak azok a dolgok, amelyek meghatározták a beszélgetéseinket, a gondolatainkat és az érzelmeinket az elmúlt esztendőben.

Lehet, hogy egy kicsit az „almát a körtével” esete áll fenn, azonban a gyűjtés végén szavazhattok, hogy melyik volt szerintetek a legjobb mind közül.

Amikor Ábel törött ujjal dobolta végig a Middlemist Red Eurosonicos jelenlétét.

Azon nem lepődtünk meg, hogy az elmúlt pár év legfontosabb magyar underground zenekara megmutathatta magát Európa legnagyobb showcase fesztiválján, az előtt azonban kalapot kell emelnünk, hogy a banda dobosa, Ürögdi Ábel mindezt törött kézzel abszolválta úgy, hogy ez az élvezeti értékből semmit nem vont le. Tisztelet!

Amikor márciusban egy nagy busszal lement a fél pesti underground Kecskemétre pörögni.

Könnyen rámondtuk már akkor az év bulija jelzőt arra az estére, amikor egy hatalmas busszal lement mindenki Kecskemétre, hogy megnézze a Run Over Dogs, a Dope Calypso és a Gustave Tiger koncertjét a kutyák próbatermének is helyt adó, az ország valószínűleg legmenőbb privát klubjában, a Garden Studioban.

állat

A video posted by KERET (@keretblog) on

Amikor mi lementünk busszal Pécsre a Szenes nyitóra.

Idén bővült a szerkesztőség, és immár Pécsett is van helyi csapata a KERET blognak, akik meg is hívtak egy busznyi fővárosit a Szenes klub nyitóbulijára, ahol a Middlemist Red és a Kaktus adott egy bőven teltházas közös koncertet.

Bármelyik Panel Surfers + The Keeymen buli a Vittulában.

Elviselhetetlenül baszós tömeg, izzadtságszag és tömény szörfrock két órán át, ráadásul visszatérő rendszerességgel a kedvenc kocsmánkban Budapesten. Amúgy is imádjuk, amikor egy koncert úgy is tud működni, hogy nem tologat potikat egy figyelő hangtechnikus a keverőpult mügül, és ebben a műfajban bizony ezek voltak a legjobb esték a városban.

Fotó: Komróczki Dia

A Ten Years Before kocsmaturnéja.

Egészen kreatív, és azóta is egyszeri nagyszerű alkalom volt, amikor három király zenekarral, a Puma Dangerrel, a No Eves-szel és a Skeemers-szel végigjártunk pár pici pesti ivót, és mindenhol meghallgattuk a zenészek akusztikus minikoncertjeit. Reméljük 2017-ben is lesz még ilyen, és nem csak egyszer, hanem akár havonta.

Bármi, aminek köze volt a Ricsárdgírhez.

2016 a Ricsárdgír éve volt, imádtuk az első lemezüket, megnyerték a Klipszemlén a Palvinbarbiért az überkirályfasza a trash kategória nagydíját, ott voltak az összes kedvenc fesztiválunkon, év végére pedig még a Hajó gyomrát is teletömték. Ha ebben a tempóban haladnak, jövőre már alkotmányba kell foglalni a mulatós-punk létjogosultságát.

Amikor kölcsönkaptunk egy elektromos kisautót az első KERET Piknikre.

No büdzséből bármit csinálni azért jó, mert az embernek átadja magát mások jóindulatának, meg a saját leleményességének. Így alakult, hogy egy Facebook posztért cserébe kölcsön kaptunk egy elektromos platós kisautót a Margit szigeten a Játszóházzal közös piknikünkre, amely nem csak a társasjátékok, de a fellépők szállítására is kiválóan alkalmasnak bizonyult.

Hogy idén még volt Rakéta fesztivál.

Bár nagyon sajnáljuk, hogy jövőre már nem akarják megszervezni a Rakéta fesztivált, annál jobban örülünk, hogy idén még végigjárhattuk egy hét alatt Budapest legjobb helyeit az ország legizgalmasabb zenekarait mustrálni. Titkon azért még reménykedünk benne, hogy nem ez volt a vég.

gustave tiger #raketafesztival #keretblog

A video posted by KERET (@keretblog) on

Amikor szakítottunk a Vittulában meg a Toldiban.

Az év legkreatívabb buli címét egyértelműen a szakítós bulik érdemlik, legalábbis mi nem tudjuk, volt-e valaha másik buli a Vittulában, amelyre ezernél több ember igazolt vissza, és a Toldiban is nagyot ment az olyan-trash-hogy-már-kurvajó Spotify DJ meg a VLC VJ szett.

#szakitosbuli

A photo posted by András Kocsis (@wobe) on

A Vittula vs. Beat On The Brat focikupa.

Bár nem szeretjük a versengést barátok között, a két belvárosi klub a lehető legjobban oldotta meg az akaratlanul is fennáló finom konkurálást: egy baráti focikupával, ahol már senki nem emlékszik, hogy ki nyert, azonban nagyon vicces volt gyepen látni olyan embereket, akiket az év más napjain amúgy a pult mögött. Ja, és nyilván Sajó volt a bíró.

BOTB vs. Vittula Focirangadó

Posted by KERET on Sunday, September 25, 2016

Amikor a Bánkitóról az eső miatt random helyekről streameltünk koncerteket.

Eredetileg egy stéget foglaltunk volna be a tóparton, azonban a helyszínre érkezve a szakadó esőben leesett, hogy ez nem biztos, hogy működőképes, vagy legalábbis élvezetes lesz. Ezért gondoltunk egyet, és Christoper Wavert bevittük a bánki kisboltba, a Ricsárdgír és Csaknekedkislányt pedig kiültettük a pizzázó teraszára.

Amikor a Red Hot Chili Peppers lenézett a Monday Sessionre a The Qualitons koncertjére.

Úgy szól a fáma, hogy a RHCP tagjai a Four Seasons hotelben szálltak meg, és az ablakukból meghallották a zenét a Lánchíd tövéből a Pontoon teraszról, és úgy döntöttek, lemennek, megnézik miújság a Duna-parton. A többi már történelem.

Gyerekek, nem hogy baromira köszi a koncertet, aminek most lett vége, hanem lejött a Four Seasons hotelből a Red Hot…

Posted by The Qualitons on Monday, August 29, 2016

A negyedik születésnapi minifesztiválunk a Müsziben.

Valószínűleg a leggyorsabban akkor vert a szívünk az égben, amikor a három színpados szülinapi bulink teltházas lett a Müsziben. Imádtuk minden percét, ezért jövőre is hasonló bulival készülünk, bár még annyira mi se tudjuk, mivel tudnánk ezt az estét überelni (azért vannak elképzeléseink…).

Fotó: Komróczki Dia

Lejutni a Kolorádó fesztiválra.

Hiába volt kiváló hangulat, lekörözhetetlen line-up, első alkalomhoz képest korrekt infrastruktúra, a legtöbben a lejutás miatt emlékeznek, vagy inkább bosszankodnak a mai napig a pesti fesztiválra a budai hegyekből. Lehet, hogy mi rontottunk el valamit, de nekünk sose volt semmi problémánk a cserkésztábor és a civilizáció közötti táv megtételével, szerettük a buszt is, sokat stoppoltunk, gyalog pedig egészen felszabadító volt átsétálni mezőn, úgyhogy álljon itt ez ellenvéleményként. Csak légyszi legyen jövőre wifi.

Az Ubikeklektik egészében.

Az év legjobb underground fesztiválja az Ubikeklektik volt. Hosszasan írtunk arról, hogy miért, most itt nem is emelnénk ki semmit, aki ott volt, tudja miért, aki nem, az pedig már most vésse fel a bakancslistájára a három napot zebegényben jövő nyáron.

Fotó: Komróczki Dia

Hogy végre van showcase fesztiválja Budapestnek – nem is akármilyen.

A Budapest Showcase Hub fantasztikus fellépőkkel, informatív előadásokkal és érdekes beszélgetésekkel rajzolta fel Budapestet az európai zenei szakma térképére. Meghajlunk az ötlet előtt, hogy a hazai fókusz helyett az egész régióra akarnak fókuszálni a szervezők, és türelmetlenül várjuk, hogy jövőre is megválthassuk a világot egy bagel fölött a Teslában.

@nvmeri @budapest_showcase_hub #keretblog

A video posted by KERET (@keretblog) on

Összeállította: Kocsis András / Az a pár fotó: Komróczki Dia

És szerinted melyik volt az év legemlékezetesebb pillanata? Szavazz!

[poll id=”6″]